Jy kan menige mens in ’n wip vang met die tert. Ek het vir Koos Kombuis in my wip gevang.
Gebruik ’n losboomtertbak – die resep behoort aan Mari-Louis Guy en is ’n wenner.
Suurlemoenmeringuetert
Course: Uncategorised30
minutes40
minutesBestanddele
2 pakkies tennisbeskuitjies, fyngekrummel
80 g sagte botter
2 blikkies kondensmelk
4 suurlemoene se sap
4 suurlemoene se skil, fyngerasper
4 eiergele
5 ml mielieblom (Maizena)
125 ml ekstra suurlemoensap
8 eierwitte
500 g strooisuiker
Metode
- Meng die koekiekrummels en botter deeglik en druk dit stewig vas in ’n gesmeerde tertbak.
- Bak vir 15 minute by 170 °C. Sit dit eenkant om af te koel.
- Meng die kondensmelk, 4 suurlemoene se sap en skil in ’n mengbak.
- Klits die eiergele en mielieblom saam tot ’n gladde pasta en voeg dit by die kondensmelkmengsel tot dit goed gemeng is.
- Voeg die 125 ml suurlemoensap by en meng goed.
- Skep die suurlemoenmengsel binne-in die kors.
- Klits die eierwitte tot sagtepuntstadium en voeg die strooisuiker stadig by tot stywe punte gevorm word.
- Skep dit bo-op die suurlemoenmengsel.
- Bak vir 20 minute by 170 °C tot goudbruin bo-op en laat dit heeltemal afkoel.