Sjokoladekoek – ryk, nat en verskriklik lekker

Ek het vir 3 dae probeer om die beste sjokoladekoek te ontwikkel wat daar bestaan.  Dit moes iets tussen ‘n koek, ‘n mousse en ‘n brownie wees.  Hier is dit.

Bestanddele

  • 227 g koekmeel
  • 75 g kakaopoeier
  • 7,5 ml bakpoeier
  • 7,5 ml koeksoda
  • 5 ml sout
  • 500 ml suiker
  • 2 eiers
  • 250 ml melk
  • 125 ml gewone olie
  • 10 ml vanilla
  • 250 ml kookwater met 10 ml koffiepoeier in opgelos

 

Metode

 Skakel die oond op 180C

  1. Gebruik twee gewone koekpanne en sit bakpapier onderin en spuit die panne met Spray en Cook
  2. Sif die meel, kakao, bakpoeier, koeksoda en sout saam in ‘n mengbak.
  3. Klits die suiker by, dan die eiers, dan die melk, dan die olie en laaste die warmwater met die koffie. Die beslag lyk dun, maar dit is reg so.
  4. Verdeel die beslag tussen jou koekpanne en bak vir 30 – 35 minute. Toets met ‘n toetspennetjie of dit gaar is.  Moenie oorbak nie.
  5. Laat dit vir 10 minute afkoel in die panne en keer dit dan om op ‘n draadrakkie

 

 

Versiersuiker

  • 65 g kakaopoeier gesif
  • 750 ml versiersuiker gesif
  • 80-85 ml melk
  • 5 ml vanilla
  • 120 g botter gesmelt

Metode

  1. Klits die kakaopoeier by die gesmelte botter
  2. Om die beurt klits die versiersuiker en melk by. Kyk of dit die reg lyk anders sit nog melk by.
  3. Klits die vanilla by

 

 Ek het in die middel karamel en versiersuiker gesit.  Net versiersuiker is ook reg.