Gebak, Koeke

Sjokoladekoek – ryk, nat en verskriklik lekker

Comments are Disabled

Ek het vir 3 dae probeer om die beste sjokoladekoek te ontwikkel wat daar bestaan.  Dit moes iets tussen ‘n koek, ‘n mousse en ‘n brownie wees.  Hier is dit.

Sjokoladekoek – ryk, nat en verskriklik lekker

Recipe by Marinda Engelbrecht
Voorbereidingminutes
Kooktydminutes

Bestanddele

  • 227 g koekmeel

  • 75 g kakaopoeier

  • 7,5 ml bakpoeier

  • 7,5 ml koeksoda

  • 5 ml sout

  • 500 ml suiker

  • 2 eiers

  • 250 ml melk

  • 125 ml gewone olie

  • 10 ml vanilla

  • 250 ml kookwater met 10 ml koffiepoeier in opgelos

  • Versiersuiker
  • 65 g kakaopoeier gesif

  • 750 ml versiersuiker gesif

  • 80-85 ml melk

  • 5 ml vanilla

  • 120 g botter gesmelt

Metode

  • Skakel die oond op 180C.
  • Gebruik twee gewone koekpanne en sit bakpapier onderin en spuit die panne met Spray en Cook.
  • Sif die meel, kakao, bakpoeier, koeksoda en sout saam in ‘n mengbak.
  • Klits die suiker by, dan die eiers, dan die melk, dan die olie en laaste die warmwater met die koffie. Die beslag lyk dun, maar dit is reg so.
  • Verdeel die beslag tussen jou koekpanne en bak vir 30 – 35 minute. Toets met ‘n toetspennetjie of dit gaar is.  Moenie oorbak nie.
  • Laat dit vir 10 minute afkoel in die panne en keer dit dan om op ‘n draadrakkie.
  • Versiersuiker
  • Klits die kakaopoeier by die gesmelte botter.
  • Om die beurt klits die versiersuiker en melk by. Kyk of dit die reg lyk anders sit nog melk by.
  • Klits die vanilla by.

Notas

  • Ek het in die middel karamel en versiersuiker gesit.  Net versiersuiker is ook reg.

Comments are closed.