BOBOTIE VIR ETE

Ek het met bobotie groot geword.  My ma het dit vir ons bedien met ertjies en geelrys.  Gewoonlik was daar  gestoofde vrugte as bykos bedien.  Die resep wat ek vandag gee, is die basiese resep.  Daar is verskeie kinkels om dit nog meer intressant te maak .  Ek sal dit ook bysit onderaan die resep.

 

  1. 2 uie fyn gesny
  2. 15 ml olie om die uie in te braai
  3. 2 snye brood
  4. 100 ml melk
  5. sout en peper na smaak
  6. 80 ml appelkooskonfyt
  7. 40 ml kerriepoeier
  8. 15 ml borrie
  9. 5 ml fyn komyn (as jy het, anders los jy dit uit)
  10. 30 ml asyn
  11. 3 suurlemoen of lourierblare
  12. 1kg bees maalvleis

BOLAAG: 1 eier geklits in 60 ml melk

NOU:

  • sit die brood in ‘n diep bord en gooi die 100 ml melk oor die broodbobotie blog 001
  • braai die uie tot glaserig in ‘n bietjie olie bo-op die stoof
  • gooi al die res van die bestandele in ‘n mengbak en meng deeglik deurbobotie blog 003
  • druk die melk uit die brood en meng saam met jou uie by die vleismengselbobotie blog 005
  • skep dit in ‘n gesmeerde oondbak
  • meng jou bo-laag ( 1 geklitste eier en die 60 ml melk) en gooi dit oor jou vleis in die oondbakbobotie blog 013
  • sit die suurlemoenblare bo-op alles
  • bak vir 60 minute by 190 grade Celsiusbobotie blog 018

Wat kan ek ekstra doen:

  • jy kan 125 ml rosyne of gesnipperde appelkosies by jou vleismengsel inmeng
  • jy kan amandelsplinters bo-op jou vleismengsel sit
  • jy kan tertappels fyndruk en dit heel bo op die vleis sit.  Dan bo-op die appels kan jy 125ml gerasperdekaas en 200ml meel krummel en dit bo-op sit

Geniet jou bobotie met rys en groente.  Altyd ‘n wenner en jy kan heelwat mense kosgee met dit.bobotie blog 022

 

 

 

 

27 Replies to “BOBOTIE VIR ETE”

  1. Nou ja, ekt gedink vanaand maak ek net die doodgewone een en dan gaan ek genoeg maalvleis koop sodat ek elke keer een van die kombinasies kan probeer. Thanks tannie Marinda, ek hou tannie op hoogte van die huismense se kommentaar.

    • Sonja, dit is 1kg maalvleis. Het na die tyd agtergekom (danksy mense soos jy) dat ek dit nie ingesit het nie! Dis nou op. Lekker kook. Marinda

    • Hannali, kan jy glo dat ek die belangrikste bestandeel uitlaat op die blog! Nou ja, dis 1kg maalvleis. Het dit opgesit. Mooi dag en lekker kook. Marinda

  2. Jou resep klink baie lekker- ek gaan dit sommer vanaand vir ons gesin maak; saam met lekker geelrys en rosyntjies en pampoen.

  3. Dankie vir die resep ek soek nou nie eers meer op enige blad iets om te maak nie. Die manier waarop jy dit uiteensit is fantasties Baie dankie

    • Daar is nou ‘n resepteboek: Maklik met Marinda
      Gaan like ook my fb Marindakook. Ek sit gedurig nuwe resepte op

    • More more, hoop jou bobotie het lekker gekom. Ek vind deur die vleis rou in die bak te sit maak dat die bobotie sappiger is.
      Laat weet hoe dit gesmaak het.
      Groete
      Marinda

  4. Waar kan ek jou kookboek Maklik met Marinda koop. Ek het op Takealot gekyk asook Spar en Pick en Pay in Uitenhage en CNA ook. Kry nerens die boek nie.
    Groete
    LINDA COLESKR
    UITENHAGE

  5. Marinda, ek hou van jou manier van kook.
    Jou resepte is vinnig en maklik. Ek maak môre aand jou Bobotie.
    Mooi aand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*