Bykosse, Groente

Pampoenpoffertjies – wat die sous opsuig

38 comments

My ma het altyd vir ons die pampoenpoffertjies uit Wenresepte gemaak.  Dit was asof jy poeding en kos gelyk mag eet.  My ma is nou al geruime tyd oorlede en ek verlang vandag na haar.  So hierdie poffertjies maak ek ter ere van my ma, Sarietha Uys. Dis djeeeeeeeerlik.

Pampoenpoffertjies – wat die sous opsuig

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Bykosse, Groente
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • Poffertjiebeslag
  • 750 ml gaar fyn pampoen

  • 2 eiers

  • 5 ml sout

  • 500 ml bruismeel

  • 15 ml bakpoeier

  • 500 ml olie om die poffertjies in te braai

  • Stroop
  • 500 ml suiker

  • 250 ml water

  • 125 ml melk

  • 30 ml botter

  • sout

  • 10 ml mielieblom/ mazina

Metode

  • Klop die gaar fyngedrukte pampoen, eiers en sout saam.
  • Meng die bakpoeier en bruismeel by.
  • Verhit die olie in n pan en skep lepels vol van die beslag in die warm olie.
  • Draai om as dit bruin is en dreineer op kombuispapier in n bak.
  • Hou dit warm.
  • Maak nou die sous. Ek het my sous in die mikrogolf gemaak, jy kan dit in n pot op die stoof ook maak.
  • Mikrogolf die suiker, melk , water en botter vir 5 minute. Roer dit totdat die suiker opgelos is.
  • Meng die mielieblom met n klein bietjie water totdat dit glad is.
  • Roer dit by die suikermengsel en mikrogolf vir nog 2 minute.
  • Gooi die warm stroop oor die warm poffertjies.

Notas

  • Dis een van die lekkeste geregte wat ooit opgeteken is in ons kosgeskiedenis. Jy mag alleen die hele bak sit en opeet…
pampoenpoffertjies 113

38 Comments

  1. Halo! Hoeveel poffertjies kry jy uit die beslag? Dit lyk vrek lekker!!

  2. marindakook

    Suretha , ek sal dit sonder sous vries. Dis heerlik. Het dit gisteraand gemaak.
    Geniet
    Marinda

  3. Beverley Van Eyssen

    Thxs for this awsome recipe have made it quiet a few times for a family rhat does not like pumpkin I have had no left overs they love it.xxx

  4. Elize Hayman

    Marinda die pampoenpoeffertjies lyk heerlik. Kan ek dit al die oggend maak en die aand net weer warm maak? Sal dit nie uitdroog nie?

  5. Elize Van Zyl

    Wow! Lank op soek na so resep! Lyk baie lekker!

  6. Hi jy se bruismeel “self raising flour” ???
    En jy sit bakpoeier in?
    Jammer ek bak nie regtig nie so is ernstig dom met die goed…

    Baie dankie vir resep

  7. Driekie Grobler

    Dankie vir die lekker resep.

  8. Dankie, My kinders is mal daoor

  9. Ek wil dit vandag probeer mar wil ook graag weet bruismeel en dan nog 15ml bakpoeier ook is die resep reg so of is dit n dom vraag.

  10. Jeanne Wiese

    Baie dankie vir jou heerlikkke resepte xx

  11. Petro de clercq

    HI MARINDA
    JONG EK HET VANDAG JOU PAMPOENPOFFERTJIES GEMAAK.
    DIT HET BAIE MOOI GEKOM.
    DAAR KOM NOGAL BAIE UIT SO N BESLAG.
    DIT PROE FANTASTIES.
    LIPLEKKER LEKKER.
    WIL NET WEET MOET HY BAIE POF WEES OF NIE EINTLIK

  12. AnnaMaree Theart

    Hi Marinda
    Wil jou pampoenpoffertjie resep probeer.Hoeveel gram rou pampoen sal vir my 750ml gaar pampoen gee.
    Baie Dankie

  13. Ansie van Niekerk

    Hihi. Wil net hoor watse pampoen werk die beste?

  14. Dis die beste pampoenkoekie resep ooit en baie maklik

  15. Die poffertjies is heerlik. Mense het altyd mal gegaan oor pampoenkoekies maar ek nooit mal daaroor nie. Hierdie poffertjies het my oortuig n pampoen poffer van jou Marinda is die wenner. Dis so lekker lig heerlik. Pampoen koekies is te kluitjie vir my
    Hierdie resep gaan nou my vashaak wees as ek gaste wil impress. Dankie Marinda

    • Marinda Engelbrecht

      Jy kan dit selfs vries sonder die sous. Maak net die sous op die dag wat jy dit ontdooi en warm maak.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*