PAMPOENPOFFERTJIES -wat die sous opsuig

My ma het altyd vir ons die pampoenpoffertjies uit Wenresepte gemaak.  Dit was asof jy poeding en kos gelyk mag eet.  My ma is nou al geruime tyd oorlede en ek verlang vandag na haar.  So hierdie poffertjies maak ek ter ere van my ma, Sarietha Uys. Dis djeeeeeeeerlik.pampoenpoffertjies 108

BESTANDELE:

POFFERTJIEBESLAG:

  • 750 ml gaar fyn pampoen
  • 2 eiers
  • 5 ml sout
  • 500 ml bruismeel
  • 15 ml bakpoeier
  • 500 ml olie om die poffertjies in te braai.pampoenpoffertjies 020

STROOP:

  • 500 ml suiker
  • 250 ml water
  • 125 ml melk
  • 30 ml botter
  • sout
  • 10 ml mielieblom/ mazina

NOU:

  1. klop die gaar fyngedrukte pampoen, eiers en sout saampampoenpoffertjies 037
  2. meng die bakpoeier en bruismeel bypampoenpoffertjies 048
  3. verhit die olie in n pan en skep lepels vol van die beslag in die warm oliepampoenpoffertjies 052
  4. draai om as dit bruin is en dreineer op kombuispapier in n bak
  5. hou dit warmpampoenpoffertjies 071

Maak nou die sous:(ek het my sous in die mikrogolf gemaak, jy kan dit in n pot op die stoof ook maak)

  1. mikrogolf die suiker, melk , water en botter vir 5 minutepampoenpoffertjies 077
  2. roer dit totdat die suiker opgelos is
  3. meng die mielieblom met n klein bietjie water totdat dit glad ispampoenpoffertjies 080
  4. roer dit by die suikermengsel en mikrogolf vir nog 2 minute
  5. gooi die warm stroop oor die warm poffertjiespampoenpoffertjies 095

Dis een van die lekkeste geregte wat ooit opgeteken is in ons kosgeskiedenis. Jy mag alleen die hele bak sit en opeet…………..pampoenpoffertjies 113

 

10 Replies to “PAMPOENPOFFERTJIES -wat die sous opsuig”

  1. Thxs for this awsome recipe have made it quiet a few times for a family rhat does not like pumpkin I have had no left overs they love it.xxx

  2. Marinda die pampoenpoeffertjies lyk heerlik. Kan ek dit al die oggend maak en die aand net weer warm maak? Sal dit nie uitdroog nie?

    • Elize, jammer ek antwoord nou eers. Was vir so 14 dae weg van my huis af. Jy kan dit beslis n dag voor die tyd maak. Die sous keer dat dit nie uitdroog nie. Jy kan self die sous apart hou en eers die dag van bediening oorgooi.
      Mooi dag
      Marinda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*