Bykosse, Groente

Pampoenpoffertjies – wat die sous opsuig

58 comments

My ma het altyd vir ons die pampoenpoffertjies uit Wenresepte gemaak.  Dit was asof jy poeding en kos gelyk mag eet.  My ma is nou al geruime tyd oorlede en ek verlang vandag na haar.  So hierdie poffertjies maak ek ter ere van my ma, Sarietha Uys. Dis djeeeeeeeerlik.

Pampoenpoffertjies – wat die sous opsuig

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Bykosse, Groente
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • Poffertjiebeslag
  • 750 ml gaar fyn pampoen

  • 2 eiers

  • 5 ml sout

  • 500 ml bruismeel

  • 15 ml bakpoeier

  • 500 ml olie om die poffertjies in te braai

  • Stroop
  • 500 ml suiker

  • 250 ml water

  • 125 ml melk

  • 30 ml botter

  • sout

  • 10 ml mielieblom/ mazina

Metode

  • Klop die gaar fyngedrukte pampoen, eiers en sout saam.
  • Meng die bakpoeier en bruismeel by.
  • Verhit die olie in n pan en skep lepels vol van die beslag in die warm olie.
  • Draai om as dit bruin is en dreineer op kombuispapier in n bak.
  • Hou dit warm.
  • Maak nou die sous. Ek het my sous in die mikrogolf gemaak, jy kan dit in n pot op die stoof ook maak.
  • Mikrogolf die suiker, melk , water en botter vir 5 minute. Roer dit totdat die suiker opgelos is.
  • Meng die mielieblom met n klein bietjie water totdat dit glad is.
  • Roer dit by die suikermengsel en mikrogolf vir nog 2 minute.
  • Gooi die warm stroop oor die warm poffertjies.

Notas

  • Dis een van die lekkeste geregte wat ooit opgeteken is in ons kosgeskiedenis. Jy mag alleen die hele bak sit en opeet…
pampoenpoffertjies 113

58 Comments

  1. Halo! Hoeveel poffertjies kry jy uit die beslag? Dit lyk vrek lekker!!

  2. marindakook

    Suretha , ek sal dit sonder sous vries. Dis heerlik. Het dit gisteraand gemaak.
    Geniet
    Marinda

  3. Beverley Van Eyssen

    Thxs for this awsome recipe have made it quiet a few times for a family rhat does not like pumpkin I have had no left overs they love it.xxx

  4. Elize Hayman

    Marinda die pampoenpoeffertjies lyk heerlik. Kan ek dit al die oggend maak en die aand net weer warm maak? Sal dit nie uitdroog nie?

  5. Elize Van Zyl

    Wow! Lank op soek na so resep! Lyk baie lekker!

  6. Hi jy se bruismeel “self raising flour” ???
    En jy sit bakpoeier in?
    Jammer ek bak nie regtig nie so is ernstig dom met die goed…

    Baie dankie vir resep

  7. Driekie Grobler

    Dankie vir die lekker resep.

  8. Dankie, My kinders is mal daoor

  9. Ek wil dit vandag probeer mar wil ook graag weet bruismeel en dan nog 15ml bakpoeier ook is die resep reg so of is dit n dom vraag.

  10. Jeanne Wiese

    Baie dankie vir jou heerlikkke resepte xx

  11. Petro de clercq

    HI MARINDA
    JONG EK HET VANDAG JOU PAMPOENPOFFERTJIES GEMAAK.
    DIT HET BAIE MOOI GEKOM.
    DAAR KOM NOGAL BAIE UIT SO N BESLAG.
    DIT PROE FANTASTIES.
    LIPLEKKER LEKKER.
    WIL NET WEET MOET HY BAIE POF WEES OF NIE EINTLIK

  12. AnnaMaree Theart

    Hi Marinda
    Wil jou pampoenpoffertjie resep probeer.Hoeveel gram rou pampoen sal vir my 750ml gaar pampoen gee.
    Baie Dankie

  13. Ansie van Niekerk

    Hihi. Wil net hoor watse pampoen werk die beste?

  14. Dis die beste pampoenkoekie resep ooit en baie maklik

  15. Die poffertjies is heerlik. Mense het altyd mal gegaan oor pampoenkoekies maar ek nooit mal daaroor nie. Hierdie poffertjies het my oortuig n pampoen poffer van jou Marinda is die wenner. Dis so lekker lig heerlik. Pampoen koekies is te kluitjie vir my
    Hierdie resep gaan nou my vashaak wees as ek gaste wil impress. Dankie Marinda

    • Marinda Engelbrecht

      Jy kan dit selfs vries sonder die sous. Maak net die sous op die dag wat jy dit ontdooi en warm maak.

  16. Graatjie Uys

    Ek het die pampoen poffertjes baie gebak en dit is soos jy se jy kan die hele klomp self opeet. Ek het die sous op die stoof gemaak. Ek het die suiker en botter biertje gebraakt op die stoof tot karamel kleur gooi dan melkbietjie vir bietjie by roer aanhoudend tot tamaletjie opgelos is voeg nou een theelepel karamel essens by. Vrek lekker. Die tydskrif SARIE het in 1992 N vetkoek kompetiesie gehad en ek het dit gewen. Vetkoek met vol struis nek vulsel.

    • Marinda Engelbrecht

      My nooiensvan was ook Uys. Stuur jou resep asseblief dan gaan ek dit ook maak.
      Pampoenpoffers bly ‘n groot lekkerte.

  17. Graatjie Uys

    Nog iets saam met n heerlijke hoender pastei is die pampoenpoffertjies n treffer.

  18. Ek het vandag hierdie heerlike resep gemaak. Uit die boonste rakke! Het presies 28 roomysskepper porsies uitgekry. Ek het die sous net halveer en dit was ook genoeg.
    Baie dankie, dis heerlik!

  19. Tania Botha

    Hallo Marinda,
    Baie dankie vir die resep. Bly lekker! Ek wil net graag by jou hoor – kan ek die beslag in die 24 holte muffin pannetjie bak ipv in die olie braai? Indien wel, hoe maak ek dan met die stroop, gooi ek dit dadelik oor en laat staan en warm weer op indien ek dit eers die volgende dag benodig of kan ek dit ook net warm maak en die warm sous dan oorgooi net voor opdiening? Dink jy die sous sal net so lekker intrek soos wanneer dit in die olie gebraai is?
    Hoor graag jou mening oor dit. Groete, Tania.

    • Jy kan dit beslis so bak. Ek is seker dit sal net so lekker intrek. Druk sommer met ‘n vurk ‘n paar gaatjies in die poffertjies. Indien jy dit die volgende dag gaan eet, maak alles warm en gooi oor.

  20. EPOS ADRES – DIE EPOS VAN marindakook@gmail.com. is nie in werking. Alle epos gaan nie deur!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*