Herderspastei is daardie kos wat nie groot aansien het nie. Dis egter eerlike kos. Kos wat nie vrae vra nie en net sag gaan le in die maag.
Herderspastei – In sy eenvoud lekker huiskos
Course: Beesvleis, Gebak, Hoofgereg, Rooivleis30
minutes40
minutesBestanddele
- Bolaag
aartappels
60 ml botter
125 ml melk
- Vulsel
500g maalvleis
20 ml botter
ui gekap
15 ml gemengde speserye
1 blik tamaties
2 knoffelhuisies gekap
30 ml worcestersous
sout en peper na smaak
500 ml bevrore groente van jou keuse
5 ml fyn neut (hou dit vir heel laaste – jy stooi dit bo-op jou pastei)
Metode
- Kook aartappels in water tot sag.
- Gooi die water af en sit 60 ml botter by die aartappels. Druk dit fyn met n aartappeldrukker.
- Maak melk warm en roer dit by die aartappelmengsel. Kyk of jy meer melk nodig het. Dit moet lekker sag wees. Sout en peper na smaak.
- Hou eenkant totdat jou vleis gaar is.
- Braai die gesnyde uie en knoffel in n pan tot glaserig in jou botter.
- Braai jou maalvleis tot bruin saam met die uie.
- Gooi blikkie tamaties, worcestersous en gemengde kruie by die vleismengsel. Sout enpeper die gereg nou en roer deur. prut vir 5 minute.
- Gooi jou bevrore groente ook in die pan by die vleis en laat dit prut vir nog 5 minute.
- As jy sien jou vleismengsel is baie waterig kan jy die water wegkook of dit verdik met bistro.
- Skep jou vleismengsel in n oondbak.
- Skep jou kapokaartappels bo-op jou vleis en maak patroontjies met die agterkant van ‘n vurk.
- Strooi fyn neut oor die boonste aartappellaag.
- Bak dit by 180 grade celsius vir 30 minute.
Notas
- Geniet die herderspastei met rys en n lekker skorsie. My gesin het dit op n sny brood geniet – wat kan ek se?
- Jy kan spek braai saam met die uie vir n ekstra lekkerte. Ons hou van sterk kos, so ek het 10 ml chilliepoeier by ons herderspastei gemeng.
Lyk fantasties my ma het dit baie gemaak laat my skoon terugverlang na daardie tyd.Sal dit defnitief maak.dankie!!
Laat weet hoe dit gesmaak het. Neem n glasie witwyn saam met dit.
My man hou van herderspastei en kon nog net nie ‘n lekker
resep kry nie. Gaan nou vandag die resep probeer. Dankie baie.
Marina, ek hoop dit smaak lekker. Dis die resep wat my kinders geniet.
Groete
Marinda
jy maak dit so maklik selfs ek kon almal smul
Jy maak my hart sing. Lekker eet.
Marinda
Stuur resepte
Al die resepte is op die blog beskikbaar.
Dit lyk ongelooflik lekker,fantasties
Dit vat mens terug na jou kinderdae toe. Opregte kos is koesterend.
Jou dis lyk besonders, het dit lanklaas gemaak, en gaan die keer jou resep doen! Dankie!
Elizabeth mens vergeet van al die lekker kosse. Maak dit en geniet dit met n glasie koue wyn.x
Marinda, dit lyk baie lekker en is bietjie anders as wat ons dit
gewoonlik maak.
Kleina, daar is heelwat verskillende resepte. Jy moet jou resep deel met my.
Marinda ek sien in jou resep sê jy gemengde speserye maar die foto langsaan is van gemengde kruie? Ek neem aan die kruie is reg?
Dowwe oomblik. Kruie is reg!
Marinda, rek vra asb resep vir herderspastei. Sien by jou resepte is herderspastei maar kan resep nie oopmaak nie.
Het jy hom nou oopgekry?
Goeie naand marina ek het groot asb raad nodig moet herderspastei vir my dogter se troue maak hoeveel mince en bestanddele het ek nodig groot asb
My herderspastei kan 10 mense met gemak eet. So vermenigvuldig na jou aantal mense toe. Geniet
Dankie Marinda ek maak elke dag kos vir die kinders en elke keer dink ek aan jou hulle eet uit die boeke hoor hulle kan my nie genoeg bedank nie maar hulle weet nie ek steel so biekie by jou nie
Thnx luv yu lots
Jy maak my hart sing xxxx
Ag heerlik my herders pastei ook maar die normale een ek gaan joune probeer, ek ht eendag by n oom hul op Thaba geëet, hul ht speserye maalvleis en macaroni gemeng en toe kapok aartappels boop en gebak in oond met kaas boop en n slaai was iets anders en Heerlik dankie Nicoline
Nou dit klink heerlik!
Dankie dit is Mallik en heerlik. Sal dit vanaand maak
Laat weet hoe dit gesmaak het. Geniet
Marinda
Hallo Marina.. Ek is rerig n grt aan hanger van jou resep te en geniet baie.. Ek wil net graag weet vd wortelkoek.. Kom al die suiker en bruinsuiker in die koek? Ek wil dit graag ook bak bak.
Baie dankie.. Groete. Lynn
Lynn alles net so.
Baie dankie vir die heerlike resep. Was ongelooflik lekker. Beslis ‘n wenner.
Dankie vir die terugvoer. Bly een van die gesin se gunsteling geregte
Liefde
Marinda
Hallo, wil met seker maak of mens dit kan vries. Dankie, lyk heerlik.
More Hettie
Ek vries myne met groot sukses.
liefde
Marinda
Ek het die neut gelos maar dit was steeds heerlik.
More Dee, ek is bly as jy dit geniet het.
En so besluit ek vinaand om bietjie die resep te probeur ek is n enkel ma van 3 en is uit geput op idees wat ons vinaand gaan eet en die resep is so lekker ek het alles in die koskaste wat hy kort kan nie wag om te proe hoe hy uit kom nie dankie Marinda vir die resep
My hart sing.