Hoofgereg, Varkvleis

Gammon vir Krismis – en vir die res van die jaar

49 comments

Ek ken gammon op die kerstafel.  My ma het dit mooi versier met kersies en pynappelringe.  Vir my bly dit een van die lekkerste vleissoorte om te eet.  Gammon is lekker koud of warm.  Ek sit hierdie resep betyds op vir kersfees.

Gammon vir Krismis – en vir die res van die jaar

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Hoofgereg, Varkvleis
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • 1,7 kg gammon
    1 liter Ginger Ale

  • 1 ui

  • 3 wortels

  • 3 lourierblare

  • 6 peperkorrels

  • 10 ml mostertpoeier
    125 ml appelkooskonfyt
    125 ml bruinsuiker

  • naeltjies

Metode

  • Sny die ui en wortel grof in n pot.
  • Gooi die peperkorrels, lourierblaar en Ginger Ale by die wortels en ui.
  • Plaas jou gammon in die pot en kook vir elke 500g jou vleis vir 30 minute ( my 1,7kg het vir 90 min gekook).
  • Laat die vleis afkoel in die sous.
  • Sny nou die dik vel los van die vet met n skerp messie.
  • Sny die vet in diamante.
  • Sit in elke diamant n naeltjie.
  • Meng 125 ml bruinsuiker, 125 ml appelkooskonfyt en 10 ml mostert saam.
  • Smeer dit ruim oor die vleis.
  • Plaas die gammon terug in die oond op 180 grade celsius vir om en by 30 minute of totdat jou gammon mooi bruin is van die bedruipsel  – jy kan dit selfs n bietjie onder die rooster element sit.

Notas

  • Geniet hierdie feestelike vleis warm of koud saam met groente en slaai.  n Klein bietjie mostert saam met dit maak dit heerlik.

GAMMON 076

GAMMON 070
GAMMON 080

49 Comments

  1. Dit is koningskos

  2. Die vel kan in olie gebraai word om te crackle of sommer in die oond of Oor die Koke.

  3. Die vel kan in olie gebraai word om te crackle of sommer in die oond of oor die kole .

  4. Elizabeth Pretorius (Kleina)

    Dankie Marinda vir die voorbereidig van gammon. Gaan dit geniet.

  5. will most certainly try it thanks

  6. Marinda, wat word met die groente gemaak, nadat die gammon klaar gebraai is?

  7. Baie dankie vir die resep gaan dit beslis doen vir Kersfees💕

  8. Marinda kan ek die gammon 2 dae voor die tyd klaar kook en net op Kersdag weer in die oond warm maak?
    Baie dankie

  9. Antoinette Visagie

    Was not altyd bang vir gammon, maar hierdie resep maak my dapper. Gaan dit beslis probeer.

  10. Marinda!

    Kyk graag jou kook program.

    Het vanjaar gammon jou manier gemaak soos hierbo. Hy het lieflik uitgekom. Nou net uit oond gehaal. Gaan beslis ‘n treffer op die kerstafel wees.

    Baie dankie!
    Groete uit Melkbos
    Benita

  11. PATRICIA TALJAARD

    Het ook jou resep gevolg en ook die Soutvleis een . Kan nie wag vir more om dit kan eet nie. Lekker saam homemade mosterd.

  12. Voeg jy water by as die ginger ale weg look?

  13. Amanda Swanepoel.

    Marinda jou gammon resep is die beste.. My gammon was so sag en baie smaaklik.. Ek jou en jou kos program baie mooi bly.. Groete Amanda.

  14. Bernice Breeus

    Hoeveel mense kan eet aan 2kg gammon.
    (Daar is 3 soorte vleis op dié tafel asook slaaie) asb

  15. Is hierdie resep vir smoked gammon.

  16. Net die resep wat ek nodig gehad het!! Baie dankie! Soek nog die een vir tuisgemaakte mosterd.

  17. Linda Potgieter

    Hi Marinda
    My Ham is baie droog. Is daar ‘n sous wat ek die ham kan inlê?
    Ek is baie teleurgestel in die ham. Ek glo dit is die vleis wat droog is.
    Dankie

    • Ai Linda, jammer om dit te hoor. Het jy dit nie miskien te lank gekook met te min vloeistof nie? Maak ‘n lekker mostertsous en eet dit met jou ham.

  18. Susan Erasmus

    Ek het my gammon hierdie jaar stap vir stap volgens jou resep gekook. Oe!!! Dit was heeeerlik! Geen ander resep weer vir my ooit!

  19. Dielda Mienie

    Goeie dag,

    Ek sien nie die hoeveelheid appelkooskonfyt en bruinsuiker gelys by die bestandele nie. Kan jy daarmee help asb.

  20. Ek stem hierdie resep is die beste ooit!

  21. Anita Booysen

    More Marinda
    Ek wil graag watter bruinsuiker jy gebruik, donker of lig asook watter mosterd.
    Vul hy die gingerale aan met water of nog gingerale.
    Baie dankie.

  22. Anita Booysen

    More Marinda
    Ek wil graag weet of jy donker bruin suiker of die ligter een gebruik, asook watter soort mosterd asseblief.
    Baie dankie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*