Hoofgereg, Varkvleis

Gammon vir Krismis – en vir die res van die jaar

40 comments

Ek ken gammon op die kerstafel.  My ma het dit mooi versier met kersies en pynappelringe.  Vir my bly dit een van die lekkerste vleissoorte om te eet.  Gammon is lekker koud of warm.  Ek sit hierdie resep betyds op vir kersfees.

Gammon vir Krismis – en vir die res van die jaar

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Hoofgereg, Varkvleis
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • 1,7 kg gammon

  • 1 ui

  • 3 wortels

  • 3 lourierblare

  • 6 peperkorrels

  • 5 ml mostertpoeier

  • naeltjies

Metode

  • Sny die ui en wortel grof in n pot.
  • Gooi die peperkorrels, lourierblaar en Ginger Ale by die wortels en ui.
  • Plaas jou gammon in die pot en kook vir elke 500g jou vleis vir 30 minute ( my 1,7kg het vir 90 min gekook).
  • Laat die vleis afkoel in die sous.
  • Sny nou die dik vel los van die vet met n skerp messie.
  • Sny die vet in diamante.
  • Sit in elke diamant n naeltjie.
  • Meng die bruinsuiker, appelkooskonfyt en mostert saam.
  • Smeer dit ruim oor die vleis.
  • Plaas die gammon terug in die oond op 180 grade celsius vir om en by 30 minute of totdat jou gammon mooi bruin is van die bedruipsel  – jy kan dit selfs n bietjie onder die rooster element sit.

Notas

  • Geniet hierdie feestelike vleis warm of koud saam met groente en slaai.  n Klein bietjie mostert saam met dit maak dit heerlik.

GAMMON 076

GAMMON 070
GAMMON 080

40 Comments

  1. Dit is koningskos

  2. Anita Malan

    Die vel kan in olie gebraai word om te crackle of sommer in die oond of Oor die Koke.

  3. Anita Malan

    Die vel kan in olie gebraai word om te crackle of sommer in die oond of oor die kole .

    • marindakook

      Anita dit klink heerlik. Ek vries gewoonlik die vel en gebruik dit in my boontjiesop.

      Groete
      Marinda

  4. Elizabeth Pretorius (Kleina)

    Dankie Marinda vir die voorbereidig van gammon. Gaan dit geniet.

  5. will most certainly try it thanks

  6. Eric Lewis

    Marinda, wat word met die groente gemaak, nadat die gammon klaar gebraai is?

    • Die groente is gewoonlik pap gekook. Jy kan dit rondom die gammon pak as jy wil. Geniet jou Gammon.
      Marinda

  7. Baie dankie vir die resep gaan dit beslis doen vir Kersfees💕

  8. Andriëtte

    Marinda kan ek die gammon 2 dae voor die tyd klaar kook en net op Kersdag weer in die oond warm maak?
    Baie dankie

  9. Antoinette Visagie

    Was not altyd bang vir gammon, maar hierdie resep maak my dapper. Gaan dit beslis probeer.

  10. Marinda!

    Kyk graag jou kook program.

    Het vanjaar gammon jou manier gemaak soos hierbo. Hy het lieflik uitgekom. Nou net uit oond gehaal. Gaan beslis ‘n treffer op die kerstafel wees.

    Baie dankie!
    Groete uit Melkbos
    Benita

  11. PATRICIA TALJAARD

    Het ook jou resep gevolg en ook die Soutvleis een . Kan nie wag vir more om dit kan eet nie. Lekker saam homemade mosterd.

  12. Voeg jy water by as die ginger ale weg look?

  13. Amanda Swanepoel.

    Marinda jou gammon resep is die beste.. My gammon was so sag en baie smaaklik.. Ek jou en jou kos program baie mooi bly.. Groete Amanda.

  14. Bernice Breeus

    Hoeveel mense kan eet aan 2kg gammon.
    (Daar is 3 soorte vleis op dié tafel asook slaaie) asb

  15. Amelia Gomez

    Is hierdie resep vir smoked gammon.

  16. Net die resep wat ek nodig gehad het!! Baie dankie! Soek nog die een vir tuisgemaakte mosterd.

  17. Linda Potgieter

    Hi Marinda
    My Ham is baie droog. Is daar ‘n sous wat ek die ham kan inlê?
    Ek is baie teleurgestel in die ham. Ek glo dit is die vleis wat droog is.
    Dankie

    • Ai Linda, jammer om dit te hoor. Het jy dit nie miskien te lank gekook met te min vloeistof nie? Maak ‘n lekker mostertsous en eet dit met jou ham.

  18. Susan Erasmus

    Ek het my gammon hierdie jaar stap vir stap volgens jou resep gekook. Oe!!! Dit was heeeerlik! Geen ander resep weer vir my ooit!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*