GAMMON VIR KRISMIS – en vir die res van die jaar

Ek ken gammon op die kerstafel.  My ma het dit mooi versier met kersies en pynappelringe.  Vir my bly dit een van die lekkerste vleissoorte om te eet.  Gammon is lekker koud of warm.  Ek sit hierdie resep betyds op vir kersfees.GAMMON 048

BENODIG:

  • 1,7 kg gammonGAMMON 001
  • 1 ui
  • 3 wortels
  • 3 lourierblare
  • 6 peperkorrels
  • 1L Ginger Ale (vul dit aan met water as dit lyk of dit wegkook)
  • 125 ml bruinsuiker
  • 125 ml appelkooskonfytGAMMON 020
  • 5 ml mostertpoeier
  • naeltjiesGAMMON 004

NOU:

  1. sny die ui en wortel grof in n pot
  2. gooi die peperkorrels , lourierblaar en Ginger Ale by die wortels en uiGAMMON 009
  3. plaas jou gammon in die pot en kook vir elke 500g jou vleis vir 30 minute ( my 1,7kg het vir 90 min gekook)GAMMON 011
  4. laat die vleis afkoel in die sous
  5. sny nou die dik vel los van die vet met n skerp messieGAMMON 028
  6. sny die vet in diamanteGAMMON 030
  7. sit in elke diamant n naeltjie
  8. meng die bruinsuiker, appelkooskonfyt en mostert saamGAMMON 023
  9. smeer dit ruim oor die vleisGAMMON 042
  10. plaas die gammon terug in die oond op 180 grade celsius vir om en by 30 minute of totdat jou gammon mooi bruin is van die bedruipsel  – jy kan dit selfs n bietjie onder die rooster element sitGAMMON 076

Geniet hierdie feestelike vleis warm of koud saam met groente en slaai. GAMMON 070 n Klein bietjie mostert saam met dit maak dit heerlik.GAMMON 080

7 Replies to “GAMMON VIR KRISMIS – en vir die res van die jaar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*