Hoofgereg, Ligte happies, Rys, Voorgereg

Kaas- en ryswafels met avokado, sprietuie en crème fraîche

2 comments

Kaas- en ryswafels met avokado, sprietuie en crème fraîche

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Hoofgereg, Ligte happies, Rys, Voorgereg
Prep time

20

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • ¾ koppie Spekko langkorrel stoombehandelde (“parboiled”) rys

  • 3 koppies water

  • 2ml sout

  • 1 x blik heelpitmielies

  • ½ koppie gerasperde chedderkaas

  • 2 eiers

  • Vir die bolaag
  • ½ koppie crème fraîche

  • 1 suurlemoen

  • sout

  • gemaalde swartpeper

  • 2 sprietuie

  • 1 avokado

  • 5ml rissievlokkies

  • vars koljander

Metode

  • Bring die water, sout en Spekko-rys tot kookpunt in ‘n pan
  • Verlaag die hitte tot medium en kook vir 20-25 minute
  • Gooi die rys in ‘n sif om die oortollige water te dreineer
  • Hou dit eenkant om af te koel
  • Dreineer die heelpitmielies en droog dit met kombuispapier of ‘n skoon lap
  • Meng die rys en gerasperde kaas met ¾ van die heelpitmielies in ‘n mengbak (hou die res vir die opskepslag)
  • Klits die eiers en meng dit dan goed deur die rysmengsel
  • Verhit ‘n wafelpan en bespuit dit met ‘n kossproeimiddel (“Spray & Cook”)
  • Gooi ‘n lepelvol van die mengsel in die voorafverhitte wafelpan, maak die deksel toe, en maak dit gaar tot goudbruin
  • Maak wafels met die volle beslag
  • Terwyl die wafels gaargemaak word, kan daar begin word met die voorbereiding van die bolaag
  • Meng die crème fraîche, met fyn gerasperde suurlemoenskil (“zest”) en ‘n knippie sout en peper
  • Sny die sprietuie in dun snytjies
  • Sny die avokado in dun snye en druk suurlemoensap bo-oor
  • Plaas die wafels op ‘n opdienbord en plaas bo-op elke wafel ‘n paar snye avokado en ‘n lepel crème fraîche
  • Sprinkel dan die sprietuie en die orige heelpitmielies oor
  • Garneer met rissievlokkies en vars koljander

2 Comments

  1. Blessings.. jy is special en geliefd……shalom

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*