Kaas- en ryswafels met avokado, sprietuie en crème fraîche
Course: Hoofgereg, Ligte happies, Rys, Voorgereg20
minutes40
minutesBestanddele
¾ koppie Spekko langkorrel stoombehandelde (“parboiled”) rys
3 koppies water
2ml sout
1 x blik heelpitmielies
½ koppie gerasperde chedderkaas
2 eiers
- Vir die bolaag
½ koppie crème fraîche
1 suurlemoen
sout
gemaalde swartpeper
2 sprietuie
1 avokado
5ml rissievlokkies
vars koljander
Metode
- Bring die water, sout en Spekko-rys tot kookpunt in ‘n pan
- Verlaag die hitte tot medium en kook vir 20-25 minute
- Gooi die rys in ‘n sif om die oortollige water te dreineer
- Hou dit eenkant om af te koel
- Dreineer die heelpitmielies en droog dit met kombuispapier of ‘n skoon lap
- Meng die rys en gerasperde kaas met ¾ van die heelpitmielies in ‘n mengbak (hou die res vir die opskepslag)
- Klits die eiers en meng dit dan goed deur die rysmengsel
- Verhit ‘n wafelpan en bespuit dit met ‘n kossproeimiddel (“Spray & Cook”)
- Gooi ‘n lepelvol van die mengsel in die voorafverhitte wafelpan, maak die deksel toe, en maak dit gaar tot goudbruin
- Maak wafels met die volle beslag
- Terwyl die wafels gaargemaak word, kan daar begin word met die voorbereiding van die bolaag
- Meng die crème fraîche, met fyn gerasperde suurlemoenskil (“zest”) en ‘n knippie sout en peper
- Sny die sprietuie in dun snytjies
- Sny die avokado in dun snye en druk suurlemoensap bo-oor
- Plaas die wafels op ‘n opdienbord en plaas bo-op elke wafel ‘n paar snye avokado en ‘n lepel crème fraîche
- Sprinkel dan die sprietuie en die orige heelpitmielies oor
- Garneer met rissievlokkies en vars koljander