Eenskottel-hoender
30
minutes1
hour30
minutesBestanddele
8 hoenderdye
1 rooi ui in ringe gesny
1 tamatie in ringe gesny
Olyfolie
Sout
Peper
500 ml Spekko Basmati-rys (was en dreineer dit)
2 knoffelhuisies fyn gerasper
4 x 250 ml kookwater
5 ml paprika
15 ml Baharat (koop by Woolies)
30 ml dadelstroop of heuning (koop dadelstroop ook by Woolies)
50 ml tamatiepaste
Gekapte pietersielie vir afronding
Metode
- Stel die oond op 180C
- Gooi 10 ml growwe sout op die bodem van jou pan.
- Bedruip die pan met ‘n dun lagie olyfolie.
- Pak die gesnyde rooiui en tamatie op die olyfolie.
- Skep die gedreineerde rys op die laag tamatieskywe en uie.
- Pak die hoender op die rys. Sout en peper na smaak.
- Nou jou sous: meng die paprika, Baharat,dadelstroop, tamatiepaste, fyn knoffel en 125 ml olyfolie saam – dit ruik heerlik.
- Roer nou jou kookwater by en meng goed. Skep lepels voel oor die hoender.
- Nou: maak bakpapier nat en maak die hoender toe met die nat bakpapier. Maak dan toe met tinfoelie sodat dit lekker kan stoom.
- Na 90 min maak jy oop en laat die hoender verbruin in die oond.
- Rond af met gekapte pietersielie.
- Dieplekker!!!!!!!!!!









