Bykosse, Hoofgereg, Rys

Meksikaanserys

0 comments

Meksikaanserys

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Bykosse, Hoofgereg, Rys
Prep time

20

minutes
Cooking time

20

minutes

Bestanddele

  • 250 ml Spekko langkorrel witrys

  • 2 chillies fyngekap ( jy kan meer insit as jy hou van sterkkos)

  • 2 knoffelhuisies fyngekap

  • 1 ui fyngekap

  • 20 ml fynkomyn

  • 50g tamatiepaste

  • 375 ml hoenderaftreksel ( los 1 blokkie op in 375ml kookwater)

  • 1 rooi soetpeper in blokkies gesny

  • 60 ml olie vir braai

  • vars koriander vir bo-op sit

Metode

  • Braai die uie vir 5 minute. Voeg die knoffel, chillies, rooipeper en komyn by en braai vir nog 3 minute.
  • Gooi die rys by en braai die rys vir 2 minute.
  • Roer die tamatiespaste by die hoenderaftreksel en gooi dit oor die rys. Roer dit deur.
  • Sit die deksel op en laat die rys sagkook. Roer gereeld en vul aan met water.
  • As die rys gaar is, skep dit in ’n mooi bak en breek die koriander op dit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*