LEMOEN STROOPKOEK

IMG_5383.JPG

Lemoen- Stroopkoek met Cointreau Nartjies

  • 248 g koekmeel
  • 5 ml bakpoeier
  • 3 groot eiers
  • 248 g suiker
  • 2 lemoene se skil fyn gerasper
  • 190 ml olyfolie
  • 190 ml vars lemoensap
  • knippie

METODE

  1. verhit die oond tot 180C en spuit ‘n losboompan met Spray&Cook
  2. meng die meel, bakpoeier en sout in ‘n bak
  3. klits die eiers goed in ‘n bak vir omtrent een minuut
  4. voeg die eiers en lemoenskil by en klits tot dit liggeel van kleur raak vir omtrent 3 minute
  5. terwyl jy klits voeg die olie by tot dit goed gemeng is
  6. op ‘n stadiger spoed klits die helfte van die meelmengsel by
  7. klits die lemoensap by
  8. laaste klits die res van die meel by
  9. gooi in jou pan en bak vir 40-45 minute
  10. bedruip met geposeerde nartjies en ‘n mint blaartjie

Hoe poseer ek ‘n nartjie:

In  ‘n potjie kook 30 ml suiker, 125 ml water, 125 ml cointreau, 1 naeltjie en 1 steranys tot die suiker opgelos is. Neem kleinerige nartjies en sny ‘n kruisie bo elke nartjie.  Laat dit kook in die stroop tot net-net sag.

  • soutIMG_5386.JPG