Dié koek loop soos stroop. As jy hom eers begin eet is daar nie vir ophou nie.
Lemoen Stroopkoek met Cointreau Naartjies
Course: Gebak30
minutes45
minutesBestanddele
248 g koekmeel
5 ml bakpoeier
3 groot eiers
248 g suiker
2 lemoene se skil fyn gerasper
190 ml olyfolie
190 ml vars lemoensap
knippie sout
- Cointreau Naartjies
30 ml suiker
125 ml water
125 ml Cointreau
1 naeltjie
1 steranys
Metode
- Verhit die oond tot 180C en spuit ‘n losboompan met Spray en Cook.
- Meng die meel, bakpoeier en sout in ‘n bak.
- Klits die eiers goed in ‘n bak vir omtrent een minuut.
- Voeg die eiers en lemoenskil by en klits tot dit liggeel van kleur raak vir omtrent 3 minute.
- Terwyl jy klits voeg die olie by tot dit goed gemeng is.
- Op ‘n stadiger spoed klits die helfte van die meelmengsel by.
- Klits die lemoensap by.
- Laaste, klits die res van die meel by.
- Gooi in jou pan en bak vir 40-45 minute
- Poseer die naartjie. In ‘n potjie kook 30 ml suiker, 125 ml water, 125 ml Cointreau, 1 naeltjie en 1 steranys tot die suiker opgelos is. Neem kleinerige naartjies en sny ‘n kruisie bo elke nartjie. Laat dit kook in die stroop tot net-net sag.
- Bedruip met geposeerde nartjies en versier met ‘n mint blaartjie.
Hi wonder net of die stroopkoek nie droog gaan wees nie. Ek sien nie enige versiersel nie behalwe net die narjies
Dit is nie droog nie. Stroop maak dit klam. Jy kan enige tyd versiersel opsit.