NAARTJIE STROOPKOEK

Die koek is klam, klam, klam!!!!!!!!!  Jy kry die heerlike sitrussmaak van die nartjie.  Dit is nie ‘n hoë koek nie.  Dis ‘n platterige koek wat mooi lyk saam met koffie of tee.  Waarskuwing:  jy kan nie ophou eet nie. Ek het myne net versier met gedroogte sitrusskywe en ek het met ‘n siffie versiersuiker oor gesif nadat die koek afgekoel het.

NARTJIE STROOPKOEK

 

BESTANDDELE

  • 2 nartjies
  • 125 g sagte botter
  • 125 ml strooisuiker
  • 2 eiers
  • 375 ml bruismeel
  • 2,5 ml koeksoda
  • 125 ml karringmelk as jy nie het nie neem gewone melk en sit 10 ml suurlemoensap of asyn by. Laat dit staan vir 10 min buite die yskas

 

NARTJIESTROOP

  • 125 ml suiker
  • 125 ml nartjiesap
  • 60 g botter

Kook dit alles saam en sorg dat die suiker opgelos is.  As die koek uit die oond kom, gooi jy die warm stroop oor die koek.

 

METODE

  1. Verhit die oond tot 180 C en smeer ‘n klein broodpannetjie of ‘n koekpan. Ek sit altyd ‘n stukkie bakpapier onder-in om die koek maklik uit te haal.
  2. Druk al die sap uit die nartjies en hou dit eenkant. Sit die nartjies waarvan die sap uitgedruk is met skil en al in ‘n voedselverwerker en verpulp.
  3. Room die botter en die suiker en klits dan die eiers een vir een by.
  4. Klits die helfte van die meel, koeksoda en karringmelk by. Klits  nou die res van die meel en karringmelk by
  5. Laaste klits die nartjiepulp by.
  6. Gooi die beslag in jou gesmeerde broodpannetjie/koekpannetjie.
  7. Bak vir min of meer 40 minute. Toets of die koek gaar is
  8. Druk gaatjies met ‘n vurk in die koek en gooi die warm stroop oor.