Die koue in die Kaap sit in my bene. Dis Sondag en my soettandjie dryg my. Dus val my besluit vandag op Padda-ogies soos ek kan onthou dat my ma dit gemaak het.
- 250 ml sago
- 1l melk
- 4 eiers geskei en nog 2 eierwitte ( maak die geel gaar more oggend vir ontbyt)
- 30 ml botter
- 1 stukkie pypkaneel
- 125ml suiker
- 5 ml vaniellageursel
- 5ml sout
- 100ml suiker vir saam met die eierwit
- appelkooskonfyt soos dit jou behaag
NOU:
- as jy wakker word, laat die sago week in die melk – as jy dit nie doen nie, is dit geen problem nie – jy kook dit net langer.
- bo-op die stoof gooi die melk , die sago en die pypkaneel in ‘n pot. Kook dit totdat die sago deurskynend raak – pasop vir brand. (hou die hitte lag). Roer nou die botter by.
- in n ander bakkie klits die eiergele, die 125ml suiker en die vaniellageursel saam. As die sago deurskynend is, roer dit by die melkmengsel op die stoof.
- skep die sagomengsel in n oondvastebak en stip dit met appelkooskonfyt
- klits die eierwitte in n aparte bakkie tot amper styf. Voeg nou die 100ml suiker bietjie vir bietjie by
- skep dit bo-op die sagopap in die oondvastebak
- bak dit vir 20 minute by 160 grade Celsius en dan vir nog 15 minute by 190 grade Celsius
Dit is duidelike sielskos dat dit selfs die koudste winter sal laat verdwyn.
Groot plesier
Dit lyk heerlik…. Ek het baie lanklaas sago gemaak maar ek sit dit altyd in ‘n pan met water in die oond. Dit “help” die sago mooi egalig bak.
EK het dit nog nooit sonder die water gebak nie maar die van jou lyk perfek so volgende keer gaan ek dit probeer sonder die water.
Mimi, jy hoef nie die eierwit bo-op te sit nie. Jy kan net konfyt smelt en dit bo-op sit. Mooi dag.
Marinda
Dit bly n groot gunsteling, jou foto’s is baie, baie mooi
Vriendin so maklik en dit bly n wenner.