Featured, Gebak, Nagereg

Sjokolademousse-kaaskoek

Comments are Disabled

Mense dink om ‘n kaaskoek te maak is moeilik. Nie die ene nie. Dié ene vra om gemaak te word.

Sjokolademousse-kaaskoek

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Gebak, Nagereg
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • 250 g roomkaas

  • 250 g mascarpone

  • 160 ml strooisuiker

  • 60 ml kakao

  • 250 ml room

  • 5 ml vanielje

  • 1 Lindt sjokolade

  • 30 ml melk

  • 1 pakkie oreokoekies

  • 60 ml botter gesmelt

Metode

  • Kap die oreokoekies fyn in ‘n voedselverwerker.
  • Smelt die botter in die mikrogolf en meng met die koekies.
  • Smeer ‘n losboompan en druk die koekiemengsel vas in die pan.  Sit in die yskas dat dit kan set.
  • In ‘n bak klits die room met 100 ml strooisuiker en die vanielje tot sagte punte.
  • In ‘n ander bak klits die roomkaas, mascarpone, gesifte kakao en orige 60 ml strooisuiker dat dit sag en goed gemeng is.
  • Smelt die Lindt sjokolade met 30 ml melk in die mikrogolf. Roer dit by die kaasmengsel.
  • Vou nou die room by die kaasmengsel in.
  • Krap uit op die oreokoekies en laat vir ten minste 4 uur in jou yskas.
  • Haal dit uit jou losboompan en versier met ‘n Flake, bessies of wat ook al in jou huis is.

Comments are closed.