Bykosse, Nagereg

Waatlemoenstukke – goue , goue juwele

2 comments

Ek het ‘n makataanwaatlemoentjie present gekry.  Hy le toe op die agtertafel en loer vir my.  Ek loer hom terug.  Hy vra om geslag te word, ek slag hom.

  • Sny jou waatlemoen in ringe van om en by 5 cm.
  • sny die binnekos uit en gooi weg.
  • sny die groen skil af en gooi weg – of gee vir die hoenders.
  • sny nou jou skoon skille in 5 cm mote (stukke)
  • prik die mote orals oor.  ORALS OOR!Waatlemoen vir blog 007
  • koop kalk by die apteek.
  • sit jou waatlemoenstukke in ‘n kommetjie en strooi 5 eetlepels kalk oor jou stukke.
  • vul jou kommetjie op  met water tot alles bedek is.
  • laat staan oornag.
  • die volgende oggend spoel jy jouWaatlemoen vir blog 004waatlemoenstukke goed af.

 

 

 

NOU:

  • eerstens weeg jou waatlemoen.  Myne het 2 kg geweeg so my mates is op 2 kg.
  • jy het 2 potte nodig.  Die eerste pot vul jy met water en laat dit kook.  Plaas jou waatlemoenstukke in die pot en kook vir 20 minute totdat die waatlemoen deurskynend begin raak.
  • in jou 2de pot gooi jy 3 kg suiker, 4 liter water, 2 stukke gekneusde gemmer, sap van 2 suurlemoene en die suurlemoenhelftes. Laat dit kook totdat die suiker opgelos is.
  • skep nou jou waatlemoenstukke uit die kokende water in die kokende stroop. Kook dit vir ten minste 3 uur totdat die waatlemoen goudbruin is.Waatlemoen vir blog 026

NOU:

  • steriliseer jou flessies deur dit op n siklus in jou skottelgoedwasser te was of dit in kokende water op die stoof vir 10 minute te kook. Onthou om die dekseltjies ook te steriliseer.
  • skep die goudbruin waatlemoenstukke in jou flessies en vul dit op met die sous.
  • draai die deksels styf toe.

Geniet jou konfyt saam met kaas of vars gebakte brood.Waatlemoen vir blog 028

 

 

2 Comments

  1. Hi
    Wil graag weet – hoe maak ek as ek nie die maketaan in die stroop wil inle nie.
    Jare terug het n tannie dit so laat “droog word” en dit was soooo lekker,….

    Dankie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*