Bykosse

Appelkooskonfyt

Comments are Disabled

Bestandele

  • 2 kg appelkose
  • 2kg suiker
  • 1 suurlemoen se sap
  • 500ml water

Metode

  1. Was die appelkose af.
  2. Halveer en verwyder die pitte.
  3. Pak lae appelkose en suiker in die pot wat jy dit gaan kook. Ek sit nog so 5 pitte ook in. Jy moet dit net aan die einde van die kookproses uithaal.
  4. Druk die suurlemoen se sap uit oor die appelkose.
  5. Laat dit oornag of vir n paar uur so staan.
  6. Kook aanvanklik stadig tot al die suiker opgelos het. Roer deurentyd
  7. Draai die hitte op en kook nou vir omtrent 30 minute. Roer deurentyd en skep die skuim af. As dit 105 grade C bereik het, is jou konfyt reg.
  8. Skep in gesteriliseerde bottels en geniet.

Appelkooskonfyt

Appelkooskonfyt 2

Appelkooskonfyt bottel

 

 

Comments are closed.