Nagereg

Banoffie tert – die geilte van alle geiltes

4 comments

Soms kruis mense jou pad om te bly.  Toe ek net die blog begin het, het Rista Greyvenstein vir my ‘n post toastie tert resep gevra.  Ek sal dit nooit vergeet nie.  Nou die ander dag vra sy toe vir n benoffee tert en maak smake by my wakker waarvan ek al vergeet het.  Rista , hier is hy. Ek gaan n omslagtige en n maklike manier gee.  Ek het die langer pad gebruik  – dit smaak lekkerder!benoffee blog 103

BENODIG:

 • 1 pakkie beskuitjies – tennis, romany creams, digestive (waarvan jy hou)benoffee blog 032
 • 125 ml gesmelte botter
 • 3 piesangs
 • 250 ml room
 • 60 ml strooisuiker
 • 1 blikkie kondensmelkbenoffee blog 045
 • 1 blikkie caramel treatbenoffee blog 055
 • 1/3 (70g) bruinsuiker – daai wat lyk of dit lewe
 • 50 g botter
 • 1 flakebenoffee blog 076

NOU:

 1. kap die koekies fyn in jou voedselverwerkerbenoffee blog 036
 2. gooi die 125 ml  gesmelte botter by
 3. spuit n losboompanbenoffee blog 034 en druk die kors daarin vas – sit in die yskas vir minstens 30 minutebenoffee blog 043
 4. gooi die kondensmelk ( nie caramel treat nie) , 50 g botter en bruinsuiker in n pot benoffee blog 050
 5. nou moet jy aaneen roer vir om en by 10 minute – totdat dit dik wordbenoffee blog 053
 6. haal dit van die plaat af en roer die caramel treat bybenoffee blog 058
 7. gooi dit oor jou kors en sit in die yskas vir 30 minutebenoffee blog 059
 8. sny die piesangs in ringetjies en rangskik op die karamellaagbenoffee blog 070
 9. klits  die room en strooisuiker en smeer oor die piesangsbenoffee blog 072
 10. krummel die flake en gooi oor die roomlaagbenoffee blog 080
 11. laat dit rus vir ten minste 1 uur in die yskas

Die tert is n ou gunsteling en diep-lekker.  As ek dit eet kan ek voel hoe kry ek hoendervleis op my wange.benoffee blog 091

Vir n vinnige benoffee tert kan jy die kondensmelk kook uitlos en net 2 blikkies caramel treat klop en op jou basis sit.  Ek voel egter die langpad maak dit romeriger.benoffee blog 099

Wees gewaarsku  – dis verlawend!benoffee blog 105

 

 

4 Comments

 1. Rista Greyvenstein

  Duisend dankies, Marinda. Die resep lyk heerlik! Ek gaan verseker die lang manier gebruik. Tuisgemaakte karamelkondensmelk is 100 x lekkerder as die gekooptes. Ek haal die papiertjies van die kondensmelkblikkies af en kook sommer so 8 blikkies in my slowcooker vir 8 ure op low. Die kanse vir ontplof is uiters skraal, solank dit net heeltyd onder water is. Die water raak nie so gou minder soos op die stoof nie en ek gooi net kookwater by in die slowcooker. My Poplap is een van die dae 1 jaartjie oud en die tert gaan virseker op die teetafel wees en ek gaan jou metode volg. Dankie vir die heerlike resepte op jou blog. Geniet jou dag. Rista Greyvenstein

 2. Hallo . Baie dankie vir die resep – dit lyk heerlik – en baie dankie vir die idee oor die kondensmelk – gaan dit sommer nou doen sodat dit more reg is vir die tert. Mooibly

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*