Ryspoeding word baie keer gesien as die Aspoestertjie van poedings. As mens vir haar n mooi rokkie aantrek, kan jy haar laat aansit by jou tafel.
BENODIG;
- 330 ml rys – ek het Spekko se Jasmine rys gebruik
- 30 ml botter
- 2 blikkies coconut cream
- 125 ml suiker
- 1 vinillapeul of 5 ml vinilla ekstrak
- 1 kaneelstokkie
- 3 kardomynsade wat jy kneus
- knippie sout
- slab sjokolade van jou keuse – kan melksjokolade, donker, lig of gemeng wees
NOU
- smelt die botter in n kastrol en roerbraai die rys tot al die korreltjies blink is
- gooi al die res van die bestandele by behalwe die sjokolade
- nou moet jy deurentyd roer – dit kan maklik vasbrand
- na 20 minute behoort dit so n romerige tekstuur te he. Proe aan dit. Die korrels moet nie pap wees nie.
- haal die vinillapeul, kardomyn en kaneelstokkies uit en gooi weg
- haal van die plaat af en roer die sjokolade by
STROOP
- in n mikrogolfhouer gooi 125 g bessies ( enige soort) 100 ml suiker en 100ml water.
- mikrogolf vir so 5 minute – roer en druk van die bessies pap
Skep nou jou ryspoeding in n mooi houer en skep die bessies bo-oor. Dis goedkoop , maklik en djeeeeeeeeerlik.
Kink maklik selfs ek sal dit kan maak!!
Maak dit, dis heerlik. Tonne groete aan almal.
Marinda