Hoofgereg, Rooivleis

Kool-en-kaas-herderspastei

7 comments

Ons almal wil mos altyd bietjie gewig verloor.  My suster het verlede week hierdie weergawe van herderspastei gemaak en ek besluit toe ook om die gesonder opsie te probeer.  Jy vervang die aartappel bo-laag met kool.  Dis verruklik lekker.Herderspastei met blomkool laag blog 049

BENODIG:

  • 1 ui en bietjie olie om dit in te braai
  • 4 knoffelhuisies
  • 2 chillies – los uit as jy nie van sterk kos hou nieHerderspastei met blomkool laag blog 002
  • 1 kg maalvleis
  • 1 blikkie tamatie en uie mengselHerderspastei met blomkool laag blog 013
  • 100 ml Worcestersous
  • 100 ml tamatiesous
  • sout en peper
  • 15 ml origanumHerderspastei met blomkool laag blog 010
  • 2 blomkoleHerderspastei met blomkool laag blog 015
  • 250 ml melk
  • 100 ml botter – los uit as jy bang is vir vet word
  • 2,5 ml neut
  • 300 ml gerasperde kaas

NOU:

  1. sny die ui en braai in n bietjie olie tot glaserig
  2. kap die knoffel en chillies fyn en braai saam met die uiHerderspastei met blomkool laag blog 003
  3. maak die rou maalvleis fyn met n vurk en braai tot bruin saam met die uiemengsel
  4. gooi tamatiesous, worcestersous, tamatie en uiemengsel, origanum, sout en peper byHerderspastei met blomkool laag blog 023
  5. laat dit prut vir 20 minute – as dit te souserig is kan jy die sous verdik of dit afskep
  6. skep die vleis in n oondbak – hou eenkantHerderspastei met blomkool laag blog 031
  7. kap die rou kool fyn in jou voedselverwerkerHerderspastei met blomkool laag blog 027
  8. sit dit saam met die melk, botter en neut in n pot bo-op die stoof – kook tot gaar
  9. skep dit bo-op die vleismengselHerderspastei met blomkool laag blog 034
  10. strooi kaas oorHerderspastei met blomkool laag blog 039
  11. bak vir 20 minute tot kaas goudbruin is by 180 grade CelsiusHerderspastei met blomkool laag blog 051

Saam met n slaai is dit n koningsmaal.

7 Comments

  1. Hierdie resep roep om uitprobeer te word! Dit klink heerlik en ek is in elk geval lief vir blomkool. Dankie vir die stap-vir-stap foto’s – dis prettig en dan weet ‘n mens ook hoe die spulletjie op daardie stadium moet lyk!

  2. Sarah, ek wil nie sukkel nie, maar dit moet tog heerlik wees. Mooi aand vir jou.
    Marinda

  3. Hanna Booysen

    Hou van jou resepte! Heerlik en baie ekonomies! Baaaie Duisend Dankies!

  4. Sandra Marais

    Hi Marinda, hierdie herderspastei met die blomkool bolaag word ten minste 3 keer per maand gemaak in ons huis. ‘n Ware gunsteling en die volgende dag is dit nog lekkerder. Jy moet nog saam my kom kook in Langebaan by my lekker oopplan kombuis met braaiplek in die kombuis.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*