Bykosse

Botter – die groot versoeking

16 comments

Om botter te kan maak is so eenvoudig soos om n klitser in room te sit.  Niks, en let wel niks, kom by tuisgebakte brood en botter nie.  n Mens moet een keer in jou lewe jou eie botter maak.  Dis iets vir jou bucket list.

500 ml goeie kwaliteit room – sorg dat die vetgehalte hoog isbotter vir blog 006

NOU:

  • laat die room  buite die yskas staan  sodat dit kamertemperatuur is – verkieslik
  • nou begin jy stadig te klits, of met n handklitser of met jou elektriese klitser
  • eers raak dit soos styfgeklopte room – hou net aan klits
  • dan raak dit so krummeltjierig – hou net aan klitsbotter vir blog 008
  • nou begin dit defnitief skei – hou net aan klits
  • dan vorm dit goue botterkorreltjies en die karringmelk skei van die botter – hou nou op klitsbotter vir blog 011
  • in n kommetjie gooi jy koue water. Ek het ys by kraanwater gegooi.botter vir blog 013
  • haal jou botter uit jou karringmelk en was dit in die koue water – druk , druk so totdat al die melkerigheid uit is.botter vir blog 017
  • die melk wat oorgebly in die bak waaruit jy die botter gehaal het , is karringmelk.   Gebruik dit om brood mee te bak.botter vir blog 019
  • sit jou botter in n houertjie in die yskasbotter vir blog 031botter vir blog 025

Nou word daar van jou verwag om behaaglik terug te sit en die botter te nuttig op varsgebakte brood of op warm roosterbrood.  Ek eet niks saam met die botter nie, die botter is ryk en lekker genoeg.botter vir blog 038

As jy gesoute botter soek, kan jy sout inwerk daar waar jy die botter klaar gewas het. Die hoeveelheid sout sal afhang van jou palet.

Nog n regmerkie langs n item op jou bucket list.

16 Comments

  1. So bly dis op jou blog!Dankie Marinda -werklikwaar iets wat ons “foodies” eerder self moet maak.Nicolette

  2. Ek stem saam tuisgemaakte botter laat brood lewe kry en saam met tuisgemaakte brood is daar niks lekkerder nie.sielskos!!!!!!

  3. Dankie vir die puik verduideliking aan hand van jou foto’s

  4. Tessa, ek kan self brood eet tot ek le. Hoop jou aand was heeeeeerlik.
    Marinda

  5. Annabelle

    Marinda, baie dankie vir die resep hoe om botter te maak. Sal dit graag wil probeer. Het jy al ‘n resepte boek uitgegee ?

  6. Marlene Drotsky

    Stel belang in jou resepteboek, waar kan ek dit kry

  7. Waarom proe en ruik my botter soos kaas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*