PAMPOENTERT – jy kry krulhare en rooi wange

Pampoentert is iets tussen groente en poeding.  Eet dit as bygereg en voor jy opstaan van die tafel vat n skeppie vir poeding.pampoentert vir blog 019

  • 750 ml gaar pampoen ( 3 koppies)
  • 1 blikkie idealmelk of 150 ml melk en 150 ml room
  • 3 eiers
  • 15 ml bakpoeier ( 3 teelepels)
  • 250 ml koekmeel ( 1 koppie)
  • 250 ml suiker ( 1 koppie)
  • knippie sout
  • kaneelsuiker

NOU:

  • kook jou pampoen met n kaneelstokkie tot sagbroccoli hoender blog 073
  • dreineer dit en druk dit fynbroccoli hoender blog 094
  • gooi die eiers, idealmelk, meel, suiker, bakpoeier en sout in n mengbak en klits goedbroccoli hoender blog 090
  • gooi die pampoen by die mengsel en roer goed deurbroccoli hoender blog 101
  • spuit of smeer n oonbak en gooi die slap pampoenmengsel in die oondbakbroccoli hoender blog 109
  • bak vir 60 minute by 180 grade Celsiuspampoentert vir blog 003
  • strooi kaneelsuiker oor ( 125 ml witsuiker en 10 ml fyn kaneel gemeng)pampoentert vir blog 004

Nou moet jou binneste maar self besluit of dit groente of poeding is.pampoentert vir blog 012

 

19 Replies to “PAMPOENTERT – jy kry krulhare en rooi wange”

  1. Stephanie, ek probeer so een of twee keer n week iets op die blog sit. Gewoonlik is dit maar die kos wat ons die aand in die huis eet. As jy n spesifieke resep soek moet jy my vra. Groetnis Marinda

  2. Die heerlikste tert!
    Gaan nou saam na Nederland. My familie het hier gekuier en kon nie genoeg van die tert eet nie!

    Baie dankie! Marinda!

    • Naggie, dit smaak so lekker soos poeding. Hoop dit kry aftrek in Nederland. Laat my gerus weet.
      Groete
      Marinda

  3. Marinda ek geniet jou program wat op tv was vreeslik en is mal oor al jou resepte. Het jy n kookboek wat ek kan koop of bestel.

    • Juli, ek het die resep lanklaas gemaak. As ek lees wat ek geskryf het klink dit of dit beide is. Gooi net eers die een by en kyk of die beslag reg is. Indien te styf gooi nog by. Dit moet lyk soos ‘n koekbeslag.
      Lekker eet
      Marinda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*