Bykosse, Groente

Pampoentert – jy kry krulhare en rooi wange

21 comments

Pampoentert is iets tussen groente en poeding.  Eet dit as bygereg en voor jy opstaan van die tafel vat n skeppie vir poeding.

Pampoentert – jy kry krulhare en rooi wange

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Bykosse, Groente
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • 750 ml gaar pampoen ( 3 koppies)

  • 1 blikkie idealmelk of 150 ml melk en 150 ml room

  • 3 eiers

  • 15 ml bakpoeier (3 teelepels)

  • 250 ml koekmeel (1 koppie)

  • 250 ml suiker (1 koppie)

  • knippie sout

  • kaneelsuiker

Metode

  • Kook jou pampoen met n kaneelstokkie tot sag.
  • Dreineer dit en druk dit fyn.
  • Gooi die eiers, idealmelk, meel, suiker, bakpoeier en sout in n mengbak en klits goed.
  • Gooi die pampoen by die mengsel en roer goed deur.
  • Spuit of smeer n oonbak en gooi die slap pampoenmengsel in die oondbak.
  • Bak vir 60 minute by 180 grade celsius.
  • Strooi kaneelsuiker oor (125 ml witsuiker en 10 ml fyn kaneel gemeng).

Notas

  • Nou moet jou binneste maar self besluit of dit groente of poeding is.
pampoentert vir blog 012

21 Comments

  1. marindakook

    Stephanie, ek probeer so een of twee keer n week iets op die blog sit. Gewoonlik is dit maar die kos wat ons die aand in die huis eet. As jy n spesifieke resep soek moet jy my vra. Groetnis Marinda

  2. Naggie Lindeque

    Die heerlikste tert!
    Gaan nou saam na Nederland. My familie het hier gekuier en kon nie genoeg van die tert eet nie!

    Baie dankie! Marinda!

    • marindakook

      Naggie, dit smaak so lekker soos poeding. Hoop dit kry aftrek in Nederland. Laat my gerus weet.
      Groete
      Marinda

  3. ANETTE SENEKAL

    Dit moet ek maak. Kan ek die meel vervang met glutenvrye meel.?

  4. As mens die tert vries is dit nie waterig as hy ontvries nie

  5. Tina Coetzee

    Wonderlik!! Baie bly oor dié resep 👍Baie dankie 💐

  6. Kan jul indikasie gee hoeveel rou pampoen mens aanvanklik gebruik om 750ml gaar pampken te kry?

  7. Lynn Grobbelaar

    Marinda ek geniet jou program wat op tv was vreeslik en is mal oor al jou resepte. Het jy n kookboek wat ek kan koop of bestel.

    • So bly. My kooktydskrif is beskikbaar by alle kettingwinkels of online. Boek se naam is: Maklik met Marinda

  8. Moira-Ann Odendaal Personal

    Dankie Divatjie vir nog n heerlike resep.

  9. Hi Marinda, wil gou seker maak kry resep ideal elk EN 125ml room?

    • Juli, ek het die resep lanklaas gemaak. As ek lees wat ek geskryf het klink dit of dit beide is. Gooi net eers die een by en kyk of die beslag reg is. Indien te styf gooi nog by. Dit moet lyk soos ‘n koekbeslag.
      Lekker eet
      Marinda.

  10. Hi Marinda, kan mens enige pampoen gebruik?

  11. Goeie more, ek moet bygereg maak vir 11 mense, sal hierdie resep groot genoeg wees?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*