BROOD EN BOTTERPOEDING – vra vir nog

Kyk, as jy nou regtig nie meer weet wat om vir nagereg te maak nie, dan vang jy mense in n wip met brood-en-botterpoeding.  Ons almal het  die bestandele in ons huis.  Dis lank nie meer n skaamte om die poeding te maak nie – dis n liefdespoeding. brood en botter 071

BENODIG:

  • 1 gesnyde witbrood – kan maar n n dag of twee oud wees
  • genoeg appelkooskonfyt en botter om ruim te smeer  – hou niks terug nie
  • 2 kaneelstokkies
  • 1 liter volroommelk
  • 250 ml strooisuiker
  • 5 ml vanillageursel
  • knippie sout
  • 6 eiers geskei

NOU:

  1. smeer die brood ruim met botter en appelkooskonfyt – maak n toebroodjiebrood en botter 034sny dit een keer deur in driehoeke
  2. pak die toebroodjies soos dakteels in n gesmeerde oondbakbrood en botter 038sit die kaneelstokkies tussen die broodbrood en botter 040
  3. klits die melk, 100ml van  die strooisuiker, sout, vanillageursel en eiergele saambrood en botter 041
  4. gooi oor die brood en bak vir 40 minute by 180 gradebrood en botter 046
  5. intussen klits jy die eierwitte en gooi stadig die orige 150ml strooisuiker by  – klits totdat dit blink ( sagtepunt stadium)
  6. na 40min haal jy die poeding uit die oond en drup die eierwitmengsel bo-op
  7. bak vir nog so 12 minutebrood en botter 058

Dis heerlik.  Ons het dit sommer nog met ekstra vla geeet.  Dis n kannie-ophou-eet poeding..  Glo my dit gaan nou gereeld op my spyskaart wees.brood en botter 071