ERTJIESOP – heel jaar deur.

Kyk ons vra nie vir koue weer om sop te eet nie.  Ons eet dit heel jaar deur.  Vir ons is sop nie ‘n voorgereg nie – dis kos by ons.  Ek maak hom dik en kragtig met vleis in. Dan fees ons aan die soppie met ‘n lekker glasie nagmaalswyn.blog ertjiesop 009

BENODIG:

  1. 1 pakkie (500g) droë ertjies /split peas
  2. 2 liter water
  3. 2 wortels
  4. 4 aartappels
  5. 2 uie
  6. 30 ml bruinasyn
  7. 100 ml worcestersous
  8. sout en peper
  9. 400g sopvleis (shin met murgbene)
  10. 1 klein gerookte eisbein of 1 pakkie gesnipperde bacon (dis opsioneel)
  11. bietjie olie om die uie in te braaioondgroente blog 007

NOU;

  • skil jou groente en sny in dobbelsteentjies
  • sny jou uie in ringetjies en braai dit saam met jou vleis bruin in ‘n bietjie olie in ‘n lekker groot pot op die stoof
  • sit nou die res van die bestandele in die pot en kook tot sag. Roer gereeld.
  • as jy ‘n drukpot gebruik sal dit 60 minute neem.  In ‘n gewone pot sal dit langer neem.  Jy moet maar voel totdat dit sag  is.
  • nou moet jy proe, proe, proe.  Gooi nog sout, peper of worcestersous in na gelang van jou smaak.
  • haal die vleis uit en druk die groente fyn of gebruik ‘n versapper en versap die groente fyn.
  • sit die vleis terug in jou pot en geniet die ertjiesop.blog ertjiesop 016

As jy nie vleis het om in te sit nie, kan jy  2liter vleisaftreksel (stock wat jy koop) gebruik. Jy hoef ook nie die eisbein en die bacon in te sit nie dit gee dit egter net n lekker gerookte smaak.  As jy regtig fensie wil wees kan jy as jy dit opdien so n strepie room op elke porsie sit of krummel fetakaas oor. Jy kan hierdie maklike broodjie bak en by jou sop bedien.blog ertjiesop 019

Geniet die heerlike ertjiesop en nooit ooit weer mag jy se jy kan nie ertjiesop maak nie.

7 Replies to “ERTJIESOP – heel jaar deur.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*