Griekse Dolmades
Course: Bykosse, Voorgereg45
minutes59
minutesBestanddele
- Vir vulsel
90 ml olyfolie
1 ui fyngekap
½ bossie grasuie fyngekap
2 knoffelhuisies, baie fyngekap
250 ml Spekko-witrys
30 ml dill fyngekap
30 ml kruisement (‘mint’) fyngekap
60 ml pietersielie fyngekap
Zest van 1 suurlemoen
15 ml suurlemoensap
Sout en peper na smaak
5 ml neutmuskaat
90 ml kappertjiesaad –(‘capers’), fyngekap
Wingerdblare in ‘n soutoplossing
1 suurlemoen, dun gesny
- Vir kook
500 ml water
60 ml olyfolie
60 ml suurlemoensap
Metode
- Braai die ui in 60 ml olie vir 5 minute. Voeg die knoffel en sprietuie by en braai vir nog 5 minute.
- Spoel die rys goed af en braai vir 2 minute saam met die uie
- Voeg die kruie, suurlemoenskil, ‘capers’, sout en peper en neutmuskaat by.
- Voeg 625 ml water by en kook tot al die water geabsorbeer is. Laat die rys afkoel.
- Spoel die blare af onder lopende water.
- In ‘n pot voer die bodem uit met blare en pak die suurlemoenskywe bo op. Dit keer dat die dolmades sal vassit onder in die pot.
- Knip die harde stingel uit.
- Sit die blaar op ‘n plat oppervlakte en plaas van die rys op die breë kant. Vou die blaar toe soos ‘n buritto.
- Pak jou opgerolde blare styf langs mekaar in die pot. Jy kan lagies pak.
- In ‘n beker meng 500 ml kookwater, 60 ml olyfolie en 90 ml suurlemoensap. Gooi dit oor die gerolde wingerdblare in die pot. Dit moet dit net-net bedek.
- Sit ‘n bord of iets swaar oor die dolmades en laat dit saggies prut vir
- 15-20 minute. Laat dit afkoel