Gebak, Koekies

Hawermoutkoekies – bly ‘n gunsteling

28 comments

Ek het groot geword met hawermoutkoekies.  Daar is iets koesterends aan so n koekie.  Die probleem met dit is, as jy begin eet kan jy nie ophou nie.

Hawermoutkoekies – bly ‘n gunsteling

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Gebak, Koekies
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • 250  ml klapper

  • 500 ml hawermout
    Coq Au Vin en oatskoekies blog 040

  • 250 ml koekmeel

  • 250 ml suiker (bruin of wit)

    Coq Au Vin en oatskoekies blog 042

  • 5 ml koeksoda

  • 60 ml grondboontjiebotter

  • 60 ml gouestroop

  • 250 ml botter

  • knippie sout

Metode

  • Voorverhit die oond op 180 grade celius.
  • Meng die meel, suiker, klapper, hawermout, koeksoda en sout in n mengbak.
    Coq Au Vin en oatskoekies blog 045
  • Smelt die botter, grondboontjiebotter en stroop in die mikrogolf (omtrent vir een minuut).
  • Roer nou die bottermengsel goed deur jou droe bestandele.
    Coq Au Vin en oatskoekies blog 050
  • Spuit ‘n bakplaat of oondbak met spray en cook.
  • Druk die hawermoutmengsel styf vas in jou bak  – gebruik jou hande dit werk die beste.
    Coq Au Vin en oatskoekies blog 054
  • Bak vir 25 minute totdat dit bruin raak bo-op.
    Coq Au Vin en oatskoekies blog 058
  • As dit uit die oond kom, sny dit onmiddelik in blokkies en los net so in die bak om af te koel.
    Coq Au Vin en oatskoekies blog 062

Notas

  • Dis n heerlike peuselhappie of iets vir die kinders se kosblikke.  Wees gewaarsku, as jy begin eet kan jy nie ophou eet nie.
Coq Au Vin en oatskoekies blog 069

28 Comments

  1. Lyk wonderlik lekker

  2. Stien JvRensburg

    Dankie Marinda jy’s ñ voorslag kok, geniet jou resepte heerlik, heerlik!!!

  3. Hi Miranda, geniet so jou program met die maklike resepte. Bly in Kenilworth in Kaapstad en soek oral vir jou resepte boek. Bietjie moeilik met die inperking want as gevolg van my ouderdom, bly maar weg van die winkels. Was by Checkers Rondebosch, Checkers Kenilworth Sentrum, PicknPay Kenilworth Sentrum, PicknPay Plumstead en PNA Plumstead, maar niks! Net bang dit gaan uitverkoop voordat ek dit in die hande kry.
    Hoop daar is mog klomp programme in die toekoms.

    • Hi Sandra

      Verstaan die versigtigheid met die virus. Ek kan vir jou een pos van Pep na Pep. Die boek kos R90 en die koerierkoste is R50 eenmalig. Die virus maak verspreiding na kettingwinkels toe moeilik. Indien jy wil he ek moet stuur :
      kan jy ‘n inbetaling doen in MM Engelbrecht
      Absa Durbanville
      Tjekrek 4056263016
      Jy kan ‘n bewys van betaling stuur na : marindakook@gmail.com

    • Kan u dalk vir my se hoekom my crunchies sag was en nie crunchies nie. Dankie Martie Scott

  4. RIa Van der schyff

    Halli marinda
    Soos ek al geskryf het bly jys terug
    Geniet jou en jou program
    Jy lyk goed
    Jy proe nie dieeet jy
    Groete ria

  5. Mirinda baie dankie vir jou hawermout koekie Resep het hom gebak en ek dink hy het mooi uit gekom sal jou Resepte van nou af vol dankie lekker aand

  6. Is there any way I can get this in English. It looks delish

    • Felicia, thank you for the compliment. Unfortunately I do not have it in English. You will have to get a friend to translate for you.

  7. HAWERMOUTKOEKIES

    • 1 cup coconut
    • 2 cups oats
    • 1 cup flour
    • 1 cup sugar ( brown or white)
    • 1 teaspoon bicarb
    • 60 ml peanut butter
    • 60 ml golden syrup
    • 225 g butter
    • Pinch of salt

    1. Preheat the oven to 180°C.
    2. Mix the flour, sugar, oats, coconut, bicarb and salt in a bowl.
    3. Melt the butter, peanut butter and syrup in the microwave for about 1 minute.
    4. Mix the wet ingredients into the dry ingredients. Mix well.
    5. Spray an oven dish with Spray & cook.
    6. Place the oat mixture into the oven tray and press flat.
    7. Bake for 25 minute until golden brown on top.

  8. Yummmmm yummmmm! Quick ‘n easy! I love the peanut butter! Thanks for sharing.

  9. Ann Spies

    Die beste crunchie resep ooit!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*