SOET HOENDERKERRIE -gewone kerrie, huiskerrie

Kyk, ek hou van Indiese, Maleise en Thai-Kerrie.  Ek het egter groot geword met gewone boksie-soet-appelkooskonfyt-kerrie.  Dit vat my terug na my kinderjare.

BENODIG:

  • 1 heel hoender
  • 1 ui
  • 30 ml olie
  • 2 knoffelhuisies
  • 4 aartappels
  • 1 hoenderekstrakblokkie of 10 ml poeierhoenderekstrak
  • 750 ml  warmwater
  • 2 lourierblare
  • 60 ml kerrie
  • 60 ml appelkooskonfyt
  • 60ml asyn
  • 60 ml suiker
  • 30 ml borrie
  • sout en peper na smaaksoet hoenderkerrie blog 011

NOU:

  1. ek het n heel hoender geneem en opgesny in porsies. Dit hoef nie presies gedoen te word nie.  Anders koop jy klaar hoenderporsies by jou winkel.soet hoenderkerrie blog 004
  2. sny jou ui in ringe en braai in olie tot glaserig. Braai nou jou fyngekapte knoffel saam met die ui. Sit jou hoender by en braai die hoender bietjie bruin.soet hoenderkerrie blog 007
  3. skil die aartappels en sny dit in kwarte.  Sit dit by jou hoender in die pot
  4. in n mengbak los jou hoenderekstrak in die warmwater op
  5. gooi nou al die res van die bestandele in die mengbak by die hoenderekstraksoet hoenderkerrie blog 021
  6. gooi dit oor die vleis in die pot en laat dit prut vir om en by 60 minute – dit behoort nou los van die been en lekker gaar te wees.

Om die kerriesous in jou pot te verdik.  Roer 10 ml mazina in 80 ml koue water tot dit n pasta vorm.  Roer dit deur jou kerriehoender en laat dit prut vir 10 minute.soet hoenderkerrie blog 028

Bedien jou hoender met rys en ertjies.  Die kleurkombinasie is mooi.  Ek geniet nog klein bietjie chutney by my hoender.

 

19 Replies to “SOET HOENDERKERRIE -gewone kerrie, huiskerrie”

  1. Ek stem 100% saam en die uiteensetting is vir enige amateur moontlik om lekker kos te maak. Doen so voort.

  2. Linda dankie vir die terugvoer. Ek probeer dit so uiteensit dat my kinders dit sal kan kook. Dankie vir jou ondersteuning.

  3. Marinda hierdie was presies waarvoor ek lus was – ‘n doodgewone hoenderkerrie sonder al die frilletjies van vandag se dae! Dit was fantasties lekker en my laat terugdink aan my kinderjare toe ons nie sulke fancy spices en goed gebruik het nie. Wens ek kon dit op Pinterest spaar.

    • Mandie, dis mos maar die kos waarmee ons groot geword het. Dit bly eerlike kos. Ek is bly as jy dit geniet het.
      Groete
      Marinda

  4. Ek het vandag die kerrie hoender in die oond gemaak! Sous in dieselfde kastrol gemaak waarin ek die hoender gebraai het. Het dit bietjie laat wegkook en toe oor die hoender gegooi en in die oond gesit. Verder dieselfde as in kastrol. Heerlik!! Dankie hoor!!

  5. Vanaand maak ek die hoenner…. Dankie Marinda… Ek Hou nie v kos maak nie maar jou program en resepte laat my nou Hou van kos maak. So maklik…. Jy is nou my resepte boek. ❤️❤️

  6. Heerlike smaak. Ek het die resep van die werk af vir my dogter van 15 jr aangestuur en sy het dit vir aandete voorberei. Dit was hemels, om die minste te sê. Hartlike dank vanaf ‘n Pa wie sy dogter bietjie selfvertroue kon gee EN terselfdetyd kon lippe af lek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*