Kyk, ek hou van Indiese, Maleise en Thai-kerrie. Ek het egter groot geword met gewone boksie-soet-appelkooskonfyt-kerrie. Dit vat my terug na my kinderjare.
Soet hoenderkerrie – gewone kerrie, huiskerrie
Course: Hoender, Hoofgereg30
minutes40
minutesBestanddele
1 heel hoender
1 ui
30 ml olie
2 knoffelhuisies
4 aartappels
1 hoenderekstrakblokkie of 10 ml poeierhoenderekstrak
750 ml warmwater
2 lourierblare
60 ml kerrie
60 ml appelkooskonfyt
60ml asyn
60 ml suiker
30 ml borrie
sout en peper na smaak
Metode
- Ek het n heel hoender geneem en opgesny in porsies. Dit hoef nie presies gedoen te word nie. Anders koop jy klaar hoenderporsies by jou winkel.
- Sny jou ui in ringe en braai in olie tot glaserig. Braai nou jou fyngekapte knoffel saam met die ui. Sit jou hoender by en braai die hoender bietjie bruin.
- Skil die aartappels en sny dit in kwarte. Sit dit by jou hoender in die pot.
- In n mengbak los jou hoenderekstrak in die warmwater op.
- Gooi nou al die res van die bestandele in die mengbak by die hoenderekstrak.
- Gooi dit oor die vleis in die pot en laat dit prut vir om en by 60 minute – dit behoort nou los van die been en lekker gaar te wees.
- Om die kerriesous in jou pot te verdik. Roer 10 ml mazina in 80 ml koue water tot dit n pasta vorm. Roer dit deur jou kerriehoender en laat dit prut vir 10 minute.
Notas
- Bedien jou hoender met rys en ertjies. Die kleurkombinasie is mooi. Ek geniet nog klein bietjie chutney by my hoender.
Jou kos is rerig huiskos en so maklik om te maak met jou pragtige foto’s! Dankie
Dankie Elizabeth. Die kos wat op die blog is, is die kos wat ons die aand eet. Bly geniet dit.
Ek stem 100% saam en die uiteensetting is vir enige amateur moontlik om lekker kos te maak. Doen so voort.
Linda dankie vir die terugvoer. Ek probeer dit so uiteensit dat my kinders dit sal kan kook. Dankie vir jou ondersteuning.
Jy moet sommer vingers aflek!
Dit is besonders!!!het dit baie geniet
Angelique ek is so bly.
Marinda
Beste hoenderkerrie ooit !!
Rene, ek so bly jy het dit gemaak en geniet.
Groete
Marinda
Unchen, jy laat my hart sing. Hoop jy kan jou dogter nog lekker bederf met al die lekker kos.
marinda
Marinda hierdie was presies waarvoor ek lus was – ‘n doodgewone hoenderkerrie sonder al die frilletjies van vandag se dae! Dit was fantasties lekker en my laat terugdink aan my kinderjare toe ons nie sulke fancy spices en goed gebruik het nie. Wens ek kon dit op Pinterest spaar.
Mandie, dis mos maar die kos waarmee ons groot geword het. Dit bly eerlike kos. Ek is bly as jy dit geniet het.
Groete
Marinda
Ek het vandag die kerrie hoender in die oond gemaak! Sous in dieselfde kastrol gemaak waarin ek die hoender gebraai het. Het dit bietjie laat wegkook en toe oor die hoender gegooi en in die oond gesit. Verder dieselfde as in kastrol. Heerlik!! Dankie hoor!!
Ralie dit klink sommer lekker. So bly jy het dit geniet.
Groete
Marinda
Haai. Dankie fir die resep. Ek onthou nog toe ek dit s kinders by de nasorg geeet het.
Dit bly lekker en maklik om dit te maak. Geniet dit.
groete
marinda
Vanaand maak ek die hoenner…. Dankie Marinda… Ek Hou nie v kos maak nie maar jou program en resepte laat my nou Hou van kos maak. So maklik…. Jy is nou my resepte boek. ❤️❤️
Jy maak my hart sing
Heerlike smaak. Ek het die resep van die werk af vir my dogter van 15 jr aangestuur en sy het dit vir aandete voorberei. Dit was hemels, om die minste te sê. Hartlike dank vanaf ‘n Pa wie sy dogter bietjie selfvertroue kon gee EN terselfdetyd kon lippe af lek!
Ek wil baie graag deel wees van hierdie heerlike resepte asb. Dal dit waardeer!
Baie dankie!!
Gaan na my FB Marindakook. Ek plaas alle resepte daarop.
Baie heerlik.
Dankie🤗
Geniet.
Absoluut heerlik – vanaand gemaak – nes my Skoonma dit altyd gemaak het! Baie dankie.
So bly. Grootgeword met die kerrie.
Marinda, ek het gisteraand die soet hoender kerrie gemaak. O my word! Die lekkerste ooit! Soos Oom Oubaas sou sê “uit die boonste gestoeltes” Dankie dat jy hierdie heerlike resepte met ons deel. Ek gaan verseker jou boek koop.
Jy maak my hart sing. Ek het nog so paar boeke by my.As belangstel kan ek vir jou ‘n getekende een pos. Stuur vir my ‘n epos na:\
marindakook@gmail.com
Hi Miranda. EK het die soet kerriehoender gemaak, en dis so lekker. Sal my gunsteling wees.
Kathy
Kathy jy maak my hart sing. Geniet
Marinda
Ek was lus vir gewone hoenderkerrie. Wat n treffer. Baie dankie dat jy jou resepte met ons deel
Dit is net liefde. Geniet.
Kan ek sommer growwe groente ingooi 1t minute voor einde?
Middag
Nadia jy kan enige groente ingooi waarvan jy hou.
lekker eet
Marinda
Heerlike hoenderkerrie. Ek het net so ‘n titseltjie gemmerpoeier bygesit. Lekker vir gisteraand se reëntjie wat geval het!
Regte kos teen die kouete.
Hierdie hoenderkerrie is beslis ‘n wenner. Ek het net so ‘n titseltjie gemmerpoeier bygesit en ‘n bietjie meer Maizena gebruik. Die mans om ons tafel het heerlik geëet Lekker vir gisteraand se reëntjie wat geval het!
Dit kink heerlik. Geniet elke happie.
Dit is elke keer “to die for” heerlik verby! So bky ek het die resep ontdek en al n paar keer gemaak! Yummy!!!
My hart sing
Ek’s ‘n groot fan!! Dankie vir die héérlike
Kerriehoederresep, net soos al jou ander resepte eet my gesin hulle vingers af!
Geniet elke happie