n Mens kan nie van kos alleen leef nie. En as jy die slag lekker geeet het, is daar min dinge wat kom by n likeurtjie. Die likeur wat ek hier maak , is n basis vir ander likeurs. Omdat dit n roombasis het moet dit in die yskas gebere word. Dit kan tot 2 maande in die yskas hou – myne het nog nooit so lank gehou nie.
BENODIG:
- 1 blikkie kondensmelk
- 250 ml room
- 350 ml whisky – minder as jy van minder sterk hou
- 5 ml vanilla ekstrak
- 5ml karamel ekstrak
NOU:
- gooi die kondensmelk in n bak
- gooi die room by
- gooi jou whisky in
- gooi dan jou vanilla en karamel ekstrak by
- sit dit in n voedselverwerker of klits dit baie goed saam
Ek het die bottels vol kokende water gegooi en n paar minute laat staan om dit te steriliseer.
Die eertse bottel het ek net so gehou. Die tweede bottel het ek sterk koffie (80ml) by geroer om n koffie-likeur te maak. Dis n heerlike kersgeskenk oor hierdie dae.
Sit met jou voete op die koffietafel en dan se ek maar “Cheers”.
Marinda…..maar die afferentjie lyk mos vir my al te smaakvol!!! :-):-):-):-)
Sag oppie tong en maak al die jaar se kieme dood.
Ek sien lockdown met nuwe oe!!!!!!!!
Ek ook! Eet net te veel!