KERRIE VARK BRAAITJOPS – my diepste uur

Ek het groot geword met my ma wat tjops ingele het in n kerriesous met baie uie. Sy het graag varktjoppies gebruik.  By ons op die plaas het die tjops lank gele in die yskas – soms tot n week.  Ek het myne net oornag laat le en dit was heeeeeeerlik.

 

BENODIG:

  • 6 varktjopskerrietjops en bloukaaskool 011
  • 30 ml olie
  • 2 uie
  • 7,5 ml fyn koljander ( opsioneel)
  • 30 ml kerriepoeier
  • 15 ml borriekerrietjops en bloukaaskool 013
  • 30 ml suiker
  • 60 ml asyn
  • 30 ml appelkooskonfyt
  • 500 ml waterkerrietjops en bloukaaskool 017

NOU:

  1. gooi die olie in n pan op die stoofkerrietjops en bloukaaskool 002
  2. sny die uie in ringe kerrietjops en bloukaaskool 005
  3. braai die uie tot glaserig en strooi koljander oor – braai nog 3 minutekerrietjops en bloukaaskool 016
  4. meng kerrie, borrie, suiker, appelkooskonfyt, asyn en water in  n bakkiekerrietjops en bloukaaskool 021
  5. gooi dit oor die uie en kook vir 5 minutekerrietjops en bloukaaskool 023
  6. gooi van die sous onder in jou braaibak vir n basis kerrietjops en bloukaaskool 028
  7. pak nou die tjops  in lae in jou braaibak en bere in die yskaskerrietjops en bloukaaskool 038

Die volgende dag of aand pak jy n lekker vuur.kerrietjops en bloukaaskool 071  As die kole reg is pak jou vleis op die rooster.  Braai nou tot jou vet aan die vleis lekker gaar is.kerrietjops en bloukaaskool 092  Sit die vleis terug in jou braaibak en maak warm in die sous oor die vuur. Laat dit  so bietjie deurkook.kerrietjops en bloukaaskool 099

Moeinie terughou nie.  Eet ruim en geniet.kerrietjops en bloukaaskool 112

12 Replies to “KERRIE VARK BRAAITJOPS – my diepste uur”

  1. Hi Marinda,

    Ek wil jou gelukwens met Marinda KOOK!

    Hoekom dink jy nie daaraan om ‘n kosboek te skryf nie. Kosboeke is op die oomblik die beste verkopers.

    Jy doen dit ongelooflik goed. Ek het so ‘n kontak of twee in die uitgewesbedryf.

    Ek is ‘n oud-Huisgenoot fotograaf, maar werk deesdae vir myself.

    Grioete,

    Nardus Nel
    nardus.nel@gmail.com
    083-250-4711

  2. Hi Marinda, ek is nie uitgewer, maar sit vanoggend oor dieselfde ding en dink – jou kookboek!.Ek geniet jou resepte verskriklik – al hele paar vir Jaco en Zak geprint met byskrif :met liefde van tannie Marinda!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*