Hoofgereg, Varkvleis

Kerrie varkbraaitjops – my diepste uur

19 comments

Ek het groot geword met my ma wat tjops ingele het in n kerriesous met baie uie. Sy het graag varktjoppies gebruik.  By ons op die plaas het die tjops lank gele in die yskas – soms tot n week.  Ek het myne net oornag laat le en dit was heeeeeeerlik.

 

BENODIG:

  • 6 varktjopskerrietjops en bloukaaskool 011
  • 30 ml olie
  • 2 uie
  • 7,5 ml fyn koljander ( opsioneel)
  • 30 ml kerriepoeier
  • 15 ml borriekerrietjops en bloukaaskool 013
  • 30 ml suiker
  • 60 ml asyn
  • 30 ml appelkooskonfyt
  • 500 ml waterkerrietjops en bloukaaskool 017

NOU:

  1. gooi die olie in n pan op die stoofkerrietjops en bloukaaskool 002
  2. sny die uie in ringe kerrietjops en bloukaaskool 005
  3. braai die uie tot glaserig en strooi koljander oor – braai nog 3 minutekerrietjops en bloukaaskool 016
  4. meng kerrie, borrie, suiker, appelkooskonfyt, asyn en water in  n bakkiekerrietjops en bloukaaskool 021
  5. gooi dit oor die uie en kook vir 5 minutekerrietjops en bloukaaskool 023
  6. gooi van die sous onder in jou braaibak vir n basis kerrietjops en bloukaaskool 028
  7. pak nou die tjops  in lae in jou braaibak en bere in die yskaskerrietjops en bloukaaskool 038

Die volgende dag of aand pak jy n lekker vuur.kerrietjops en bloukaaskool 071  As die kole reg is pak jou vleis op die rooster.  Braai nou tot jou vet aan die vleis lekker gaar is.kerrietjops en bloukaaskool 092  Sit die vleis terug in jou braaibak en maak warm in die sous oor die vuur. Laat dit  so bietjie deurkook.kerrietjops en bloukaaskool 099

Moeinie terughou nie.  Eet ruim en geniet.kerrietjops en bloukaaskool 112

19 Comments

  1. Hi Marinda,

    Ek wil jou gelukwens met Marinda KOOK!

    Hoekom dink jy nie daaraan om ‘n kosboek te skryf nie. Kosboeke is op die oomblik die beste verkopers.

    Jy doen dit ongelooflik goed. Ek het so ‘n kontak of twee in die uitgewesbedryf.

    Ek is ‘n oud-Huisgenoot fotograaf, maar werk deesdae vir myself.

    Grioete,

    Nardus Nel
    nardus.nel@gmail.com
    083-250-4711

  2. Hi Marinda, ek is nie uitgewer, maar sit vanoggend oor dieselfde ding en dink – jou kookboek!.Ek geniet jou resepte verskriklik – al hele paar vir Jaco en Zak geprint met byskrif :met liefde van tannie Marinda!!!!!

  3. Dis djeeeeeeeeeerlik en val diep.

  4. Die vark chops was ongelooflik lekker.

  5. Dit was heerlik ge wees Baie dankie vir die resep. Het jy dalk n resep vir kerrie eiers

  6. Heidi Lourens

    Sal fie resep ook vir varknek werk.

  7. Heidi Lourens

    Sal seker vir vark nek ook werk.

  8. Charmaine Mouton

    Ek gaan dit die naweek uit toets.

  9. Mirinda Jacobs

    Dit is lip lekker! Ek het dit al so gemaak! Dit is die heerlikste tjoppie op die vuur!

  10. Die gisteraand WEER gemaak en bly treffer! Baie dankie. Dit laat my toe dink of mens dieselfde met hoenderstukke kan doen. Jy so iets al probeer?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*