Lemon Curd / Suurlemoensmeer

As jy ooit gewonder het of jy lemon curd ( suurlemoensmeer) kan maak, dan se ek vir jou jy kan! Dis heerlik op n Pavlova gemeng met styfgeklitste room, op skons en as koekversiersel

Bestanddele

  • 4 eiergele
  • 150 g strooisuiker
  • 100 ml vars suurlemoensap
  • Skil van een suurlemoen fyn gerasper(zest)
  • 90 g botter
  • Knippie sout

Metode

  1. Sit n pot met kookwater op die stoof
  2. Sit n glasbak bo-op die pot. Die bak moet nie aan die water raak nie. Die water moet liggies kook
  3.  Smelt die botter in jou glasbak en haal van die stoof af
  4. Klits die res van die bestanddele by die botter en sit weer jou glasbak op jou pot
  5.  Nou klits jy vir omtrent 12 minute totdat dit begin dik raak. Gebruik n ballonklitser. As jy n lepel indruk en met jou vinger n strepie trek en dit gaan nie toe nie, dan is jou smeer reg
  6.  Gooi in n botteltjie of flessie. Sit in die yskas
    Met die witte maak jy n maringue