Pasta

Macaroni en Kaas

6 comments

Macaroni en Kaas

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Pasta
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • ½ pak macaroni

  • 3 goeie Duitse worsies (bv Käsegriller), in klein blokkies gesny

  • 750 ml melk

  • 2 eiers, geklits

  • 60 ml botter

  • 60 ml meel

  • Sout en peper na smaak

  • 250 ml gerasperde kaas

  • 2 groot tamaties, in skywe gesny

  • rooipeper na smaak

Metode

  • Kook die macaroni tot net gaar. Dreineer gooi dit in ‘n oondvaste bak. Voeg die worsies by, roer deur en plaas opsy. Meng 250 ml van die melk met die eiers en roer dit by die macaroni-en-worsiemengsel in.
  • Maak nou ‘n witsous. Smelt die botter in ‘n pot en roer die meel in tot glad. Verwyder van die hitte en gooi die oorblywende melk geleidelik by terwyl jy aanhoudend klits. Sit die pot terug op die hitte en roer tot dit verdik het. Verwyder van die hitte en geur met sout en peper. Gooi die witsous oor die macaroni en sprinkel die kaas eweredig bo-oor.
  • Rangskik die tamatie skywe bo-oor, geur tamaties met sout, peper en rooipeper, en bak in ‘n voorverhitte oond vir 30 minute teen 180º C of tot gaar en gestol. Maklik!

Notas

  • Bedien 4 – 6 porsies met ‘n lekker slaai.

6 Comments

  1. Veronica Kleynhans

    Ek is mal oor jou Resepte.
    Dankie

  2. Elize Myburgh

    Baie interesante en vinnige resepte

  3. Rudolph Venter

    Hallo Marinda

    Ek gebruik baie van jou resepte, want dis maklik en lekker en ek hou baie van kosmaak.
    Vraag by jou macaroni en kaas resep. Is halwe pak 500g?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*