Hoender

Broccolihoender

0 comments

Broccolihoender

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Hoender
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • Olie om uie in te braai

  • 1 ui, in blokkies gesny

  • 500 ml witwyn

  • 250 ml water

  • 2 naeltjies

  • 2 takkies elk, roosmaryn en tiemie

  • 4 hoenderborsies of een heel hoender

  • Sout en peper

  • 300 g broccoli, opgebreek in stukke

  • 1 pakkie sampioensoppoeier

  • 500 ml melk

  • Kerriepoeier na smaak

  • 250 ml mayonnaise

  • 40 ml suurlemoensap

  • 350 ml gerasperde kaas

Metode

  • In ‘n groot pot, verhit die olie en braai die uie tot glaserig. Voeg die witwyn, water, naeltjies, roosmaryn, tiemie en hoender by en geur na smaak met sout en peper. Kook die hoender tot sag.
  • Haal die hoender uit die pot, maar behou die kookvloeistof.
  • Vlok die hoender en verwyder die vel en bene. Plaas die gevlokte hoender in ‘n oondvaste bak en plaas opsy.
  • Plaas die broccoli in die hoenderaftreksel en kook tot net sag. Dreineer en plaas die broccoli bo-op die gevlokte hoender.
  • In ‘n aparte pot, meng die sampioensoppoeier en melk en verhit stadig totdat dit begin verdik. Voeg die kerriepoeier, mayonnaise en suurlemoensap by en kook vir om en by 4 minute. Verwyder van die hitte en gooi oor die hoender en broccoli. Sprinkel die kaas oor en bak in ‘n voorverhitte oond vir 30 minute teen 180º C of totdat die kaas gesmelt het en die hoender warm is. Maklik!

Notas

  • Bedien 6 porsies met oond-geroosterde groente.

Broccolihoender

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*