Murgbene en Kappertjiesalsa

Murgbene

Bestandele

  • 24 lekker dik murgbene
  • 65 ml kappertjiesade, gedreineer en grofgekap
  • 125 ml Italiaanse pietersielie, grofgekap
  • 4 heel sprietuie, dun gesny, groen stingel en al
  • 30 ml olyfolie
  • 15 ml suurlemoenskil, fyngerasper
  • 15 ml suurlemoensap
  • growwe sout en swartpeper na smaak
  • brosgeroosterde bruinbroodvingers

Metode

Rangskik die bene op ‘n bakplaat wat met bakpapier uitgevoer is en bak teen 220 ºC vir so 15 minute of tot die murg deurgaar is en begin wegtrek van die bene. Maak seker jy haal die bene uit die oond voordat die murg begin uitborrel.

Meng die kappertjiesade, pietersielie, sprietuie, olie, suurlemoenskil en sap. Geur na smaak en sprinkel oor die murgbene.

Lewer so 4 – 6 voorgeregporsies saam met gebotterde roosterbroodvingers.

Maklik!