Bykosse, Gebak, Terte

Paptert – verby lekker

29 comments

Braaivleis met n paptert is die ware Jakob. Die paptert kan al die vorige dag gemaak word en net op die dag van die braai in die oond gesteek word. Jy kan n paptert verskeie geure en smake gee.  Dis maar soos n soen – jy soen soos jy verkies. Dit bly lekker!

Paptert – verby lekker

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Bykosse, Gebak, Terte
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • 3 koppies mieliemeel
    pap blog 023

  • 3 koppies melk

  • 4 koppies water

  • 60ml botter

  • 1 pakkie spek ( bacon)

  • 1 ui in ringe gesny

  • 30 ml olie

  • 1 blikkie tamatie en uie mengsel
    pap blog 011

  • 10 ml gemengde kruie
    pap blog 014

  • 4 kaasworsies (as jy het, anders los jy dit uit)

  • 1 blik heelpit mielies
    pap blog 027

  • 2 koppies gerasperde kaas van jou keuse

  • sout en peper

Metode

  • Braai die uie in 30 ml olie.
    pap blog 002
  • Snipper die spek en braai saam met die uie.
  • Sny die worsies in ringetjies en braai ook saam met spek.
    pap blog 003
  • Roer 10ml gemengde kruie en tamatie in blikkie by en kook deur vir 10 minute – hou nou die mengsel eenkant.
    pap blog 016
  • Verhit die melk en water in n kastrol.
    pap blog 021
  • Voeg die mieliemeel, sout en peper by en roer dat dit nie klonte maak nie – laat dit vir 15 minute prut.
  • Roer die botter by die pap.
    pap blog 030
  • Roer die heelpitmielies in die pap.
    pap blog 034
  • Smeer n oondvaste bak en skep n lagie pap onder in die bak.
    pap blog 037
  • Gevolg deur n lagie spek en uie mengsel.
    pap blog 038
  • Gevolg deur n lagie kaas, herhaal die lagies nog een keer.
    pap blog 041
  • Eindig heel bo met n lagie kaas.
    pap blog 046
  • Bak dit vir 40 minute by 180 grade celsius.
    pap blog 047

Notas

  • Jy kan enige vulsel gebruik waarvan jy hou.  Die spek kan vervang word met groente.  Ek het n anyskaas gebruik in die paptert.  Die keuse van die kaas berus ook op n persoonlike besluit.  Het die tert al met heerlike bloukaas gemaak.

pap blog 049

29 Comments

  1. Lily Hipkin

    Klink lekker, gaan hom probeer!!

  2. Vir hoeveel mense is die resepie

  3. Klink heerlik gaan dit vanaand probeer

  4. Dit like ek die manier waarop die resep uiteen gesit is en dit lyk baie lekker gaan resep save

  5. Dit klink asemrowend gaan dit beslis probeer baie dankie vir die resep

  6. Cecile Potgieter

    Ek gaan dit dìe week maak. C

  7. Het gemaak en uit die boonste rakke met kaaswors by 😉

  8. Amanda Barnard

    Baie dankie Marinda…gaan die paptert vandag maak!!

  9. Amanda Barnard

    Baie dankie Marinda! Gaan die resep vandag maak.

  10. Beste Marinda die resep lyk heerlik ek gaan hom beslis maak. Vir hoeveel persone is dit? Ekmoet vir 30 persone maak! Hoor graag van jou.

  11. Jolanda Yaldwyn

    Die was die wenner dis by ons op braaidag die jaar. Omdat daar memse was wat nie bacon eet nie het ek die bacon uitgelos en net meer kaasworsies ingesit. Dit was nou sowaar liplek lekker. En die volgende dag was daai bietjie oorskiet eers lekker hoor!

    • Praat jy. Geniet elke happie.

      • Marinda jy het so absoluut ongelooflik gelyk in die episode met Selma Darling.
        Waar het jy daai fluweelrooi tabberd met die ragfyn kant gekoop? Ek MOET eenvoudig so ene kry. Ek is baie dikker as jy, so ek kan net hoop dat ek so ASEMROWEND kan lyk.
        Jy is net so oulik hoor!

        • N vriendin het dit gemaak. Dankie vir die kompliment 🙏

          • Goeie dag Marinda. Hoop jy sien my comment. Ek wil graag die paptert maak, dit lyk lekker. Dit sal die eerste paptert wees wat ek maak. Ek wil hoor, kan ek ván die melk vervang met room of gaan dit n verskil maak aan die tekstuur van die paptert. Kan ek bv 1.5 koppie melk en 1.5 koppie room gebruik in dié resep. Of moet ek liefs wegbly met die room. Ek wil net room bysit omdat dit dit meer ryk gaan laat proe.

          • Room gaan dit nog lekkerder maak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*