PAPTERT – verby lekker

Braaivleis met n paptert is die ware Jakob. Die paptert kan al die vorige dag gemaak word en net op die dag van die braai in die oond gesteek word. Jy kan n paptert verskeie geure en smake gee.  Dis maar soos n soen – jy soen soos jy verkies. Dit bly lekker!

 

BENODIG:

  • 3 koppies mieliemeel pap blog 023
  • 3 koppies melk
  • 4 koppies water
  • 60ml botter
  • 1 pakkie spek ( bacon)
  • 1 ui in ringe gesny
  • 30 ml olie
  • 1 blikkie tamatie en uie mengselpap blog 011
  • 10 ml gemengde kruiepap blog 014
  • 4 kaasworsies ( as jy het, anders los jy dit uit)
  • 1 blik heelpit mieliespap blog 027
  • 2 koppies gerasperde kaas van jou keuse
  • sout en peper

NOU:

  1. braai die uie in 30 ml oliepap blog 002
  2. snipper die spek en braai saam met die uie
  3. sny die worsies in ringetjies en braai ook saam met spekpap blog 003
  4. roer 10ml gemengde kruie en tamatie in blikkie by en kook deur vir 10 minute – hou nou die mengsel eenkantpap blog 016
  5. verhit die melk en water in n kastrolpap blog 021
  6. voeg die mieliemeel, sout en peper by en roer dat dit nie klonte maak nie – laat dit vir 15 minute prut
  7. roer die botter by die pappap blog 030
  8. roer die heelpitmielies in die pappap blog 034
  9. smeer n oondvaste bak en skep n lagie pap onder in die bakpap blog 037
  10. gevolg deur n lagie spek en uie mengselpap blog 038
  11. gevolg deur n lagie kaas, herhaal die lagies nog een keerpap blog 041
  12. eindig heel bo met n lagie kaaspap blog 046
  13. bak dit vir 40 minute by 180 grade Celsiuspap blog 047

Jy kan enige vulsel gebruik waarvan jy hou.  Die spek kan vervang word met groente.  Ek het n anyskaas gebruik in die paptert.  Die keuse van die kaas berus ook op n persoonlike besluit.  Het die tert al met heerlike bloukaas gemaak.pap blog 049

 

16 Replies to “PAPTERT – verby lekker”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*