PAPTERT – verby lekker

Braaivleis met n paptert is die ware Jakob. Die paptert kan al die vorige dag gemaak word en net op die dag van die braai in die oond gesteek word. Jy kan n paptert verskeie geure en smake gee.  Dis maar soos n soen – jy soen soos jy verkies. Dit bly lekker!

 

BENODIG:

  • 3 koppies mieliemeel pap blog 023
  • 3 koppies melk
  • 4 koppies water
  • 60ml botter
  • 1 pakkie spek ( bacon)
  • 1 ui in ringe gesny
  • 30 ml olie
  • 1 blikkie tamatie en uie mengselpap blog 011
  • 10 ml gemengde kruiepap blog 014
  • 4 kaasworsies ( as jy het, anders los jy dit uit)
  • 1 blik heelpit mieliespap blog 027
  • 2 koppies gerasperde kaas van jou keuse
  • sout en peper

NOU:

  1. braai die uie in 30 ml oliepap blog 002
  2. snipper die spek en braai saam met die uie
  3. sny die worsies in ringetjies en braai ook saam met spekpap blog 003
  4. roer 10ml gemengde kruie en tamatie in blikkie by en kook deur vir 10 minute – hou nou die mengsel eenkantpap blog 016
  5. verhit die melk en water in n kastrolpap blog 021
  6. voeg die mieliemeel, sout en peper by en roer dat dit nie klonte maak nie – laat dit vir 15 minute prut
  7. roer die botter by die pappap blog 030
  8. roer die heelpitmielies in die pappap blog 034
  9. smeer n oondvaste bak en skep n lagie pap onder in die bakpap blog 037
  10. gevolg deur n lagie spek en uie mengselpap blog 038
  11. gevolg deur n lagie kaas, herhaal die lagies nog een keerpap blog 041
  12. eindig heel bo met n lagie kaaspap blog 046
  13. bak dit vir 40 minute by 180 grade Celsiuspap blog 047

Jy kan enige vulsel gebruik waarvan jy hou.  Die spek kan vervang word met groente.  Ek het n anyskaas gebruik in die paptert.  Die keuse van die kaas berus ook op n persoonlike besluit.  Het die tert al met heerlike bloukaas gemaak.pap blog 049

 

22 Replies to “PAPTERT – verby lekker”

  1. Beste Marinda die resep lyk heerlik ek gaan hom beslis maak. Vir hoeveel persone is dit? Ekmoet vir 30 persone maak! Hoor graag van jou.

  2. Die was die wenner dis by ons op braaidag die jaar. Omdat daar memse was wat nie bacon eet nie het ek die bacon uitgelos en net meer kaasworsies ingesit. Dit was nou sowaar liplek lekker. En die volgende dag was daai bietjie oorskiet eers lekker hoor!

      • Marinda jy het so absoluut ongelooflik gelyk in die episode met Selma Darling.
        Waar het jy daai fluweelrooi tabberd met die ragfyn kant gekoop? Ek MOET eenvoudig so ene kry. Ek is baie dikker as jy, so ek kan net hoop dat ek so ASEMROWEND kan lyk.
        Jy is net so oulik hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*