ROOSTERKOEK – braaivleis-lekkerte

n Mens kan klaar deeg by die winkel koop en dan roosterkoeke van dit maak.  Tog is daar iets vervullends om jou eie deeg te knie.  Dieselfde deeg kan ook gebruik word vir vetkoeke of vir n gewone brood.

BENODIG:

  • 1kg meel ( ek het koekmeel gebruik)
  • 1 pakkie gis (10g)roosterkoek blog 001
  • 30ml suiker
  • 10 ml sout
  • 80 ml botter gesmelt
  • 500 – 600 ml lou water ( soos vir n baba se badwater)

NOU:

  1. in n kommetjie gooi die meel, gis,suiker en sout en mengroosterkoek blog 009
  2. roer die gesmelte botter by jou water
  3. gooi nou die water stadig by jou meel
  4. en knieroosterkoek blog 010
  5. en knieroosterkoek blog 012
  6. en knie
  7. en knie tot dit elasties raak ( omtrent 10 minute)roosterkoek blog 013
  8. maak jou deeg toe met kleefplastiek in die kommetjie roosterkoek blog 020
  9. laat dit tot dubbel die volume rysroosterkoek blog 026
  10. druk jou hande in meel en knie die deeg af
  11. maak nou roosterkoeke en pak op n plat oppervlakte of plaat – druk jou hande gereeld in die meel, want dan werk jy beter met die deegroosterkoek blog 034
  12. gooi toe met n doek en laat weer rysroosterkoek blog 041
  13. intussen het jy al jou vuur gemaak en is reg om die roosterkoeke te braai
  14. braai dit hoog en baie stadigroosterkoek blog 047
  15. as jy dit klop en dit klink hol dan weet jy dis regroosterkoek blog 073

Roosterkoek moet dik botter op kry.roosterkoek blog 053

Roosterkoeke kan geeet word met soet of sout.roosterkoek blog 058

Vanaand het ons dit geeet met dik botter, makataan en kaas.roosterkoek blog 070

Heilig lekker.roosterkoek blog 054

 

 

9 Replies to “ROOSTERKOEK – braaivleis-lekkerte”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*