Vir Lize Beekman het ek gewone ryspoeding geneem en dit ‘n ander smaak gegee. Probeer dit gerus.
Ryspoeding
30
minutes40
minutesBestanddele
30 ml botter
330 ml rys
2 blikkies klapperroom
125 ml suiker
1 vanieljepeul of 5 ml vanielje-ekstrak
1 kaneelstokkie
3 kardamomsade, gekneus
knippie sout
sjokoladeplak van jou keuse – kan melksjokolade, donker, lig of gemeng wees
Metode
- Smelt die botter in ’n kastrol en roerbraai die rys tot al die korreltjies blink is.
- Gooi al die res van die bestanddele behalwe die sjokolade by.
- Nou moet jy deurentyd roer – dit kan maklik vasbrand.
- Na 20 minute behoort dit so ’n romerige tekstuur te hê. Proe daaraan. Die korrels moenie pap wees nie.
- Haal die vanieljepeul, kardamom en kaneelstokkies uit en gooi dit weg.
- Haal van die plaat af en roer die sjokolade by.
- Stroop
- Gooi 125 g bessies (enige soort), 100 ml suiker en 100 ml water in ’n mikrogolfbestande bak.
- Mikrogolf vir so 5 minute – roer en druk van die bessies pap.
- Skep nou die ryspoeding in ’n mooi houer en skep die bessies bo-oor.