Nagereg

Salted karamel-kaaskoek

26 comments

Dit is nie ’n goedkoop kaaskoek nie, maar jy sny werlik klein snytjies omdat dit so ryk is. Maak dit ten minste 24 uur voor die tyd.  Ek het myne 48 uur voor die tyd gemaak. Haal die roomkaas uit die yskas voor die tyd sodat dit lekker sag is.Ek gooi my karamel uit die blikkie en roer dit ook eers met ’n lepel dat dit sag is.

Salted karamel-kaaskoek

Recipe by Marinda Engelbrecht
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • Kors
  • 1 pakkie Nuttikrust koekies fyngekap in die voedselverwerker (jy kan enige koekie van jou keuse gebruik)

  • 75g gesoute Pretzels ook fyngekap in die voedselverwerker

  • 140g botter gesmelt

  • Kaaskoekvulsel
  • 3  x 250g Philadelphia roomkaas

  • 5 ml vanilla ekstrak

  • 125 g versiersuiker

  • 1 blikkie caramel treat

  • 10 g gelatien (een sakkie) opgelos in 90 ml water (ek roer myne met warmwater en sit dit dan vinnig in die mikrogolf tot dit opgelos is.  Letterlik ’n paar sekondes)

  • 5 ml sout

  • 300 ml dik room

Metode

  • Kors
  • Smeer ’n losboompan. Ek het onder in my losboompan bakpapier gesit wat ver uitsteek.  Dit maak dit net makliker om die kaaskoek uit te haal.  
  • Meng al die bestanddele vir die kors en druk dit vas in die losboompan. Sit dit in die yskas terwyl jy die kaaskoek maak.
  • Kaaskoekvulsel
  • Gebruik ’n elektriese klitser en klits die roomkaas, vanilla en versiersuiker saam tot dit glad is.
  • Klits die caramel treat by.
  • Klits die room, gelatien en sout by. Klits vir ’n tydjie tot dit dikkerig raak.
  • Gooi in jou losboompan en laat dit vir ten minste 24 uur in jou yskas stol.
  • Versier
  • Hier kan jy enige iets doen. Ek het ekstra caramel treat bo-op gespuit en toe karamel springmielies en nog pretzels op gepak.

26 Comments

  1. Baie dankie, waardeer dit so baie

  2. Estelle du Plessis

    Hierdie kaaskoek is gastronomies.
    Hou van jou resepte.
    Dankie
    Estelle

  3. Hi moet ek die room eers styf klits voor en meng met gelatien en sout?Dit is vir kaaskoek

  4. Hilda van Wyk

    Fantastiese, lekkerste en maklike resepte.

  5. Eks mal oor Marinda se resepte!

  6. Dankie Marinda. Hierdie kaaskoek lyk nou vir my net na die ding vir Kersfees 😂!

  7. Marion Van Rooyen

    Hi Marinda ek soek asb jou sjokolade mousse yskaskoek SE resep asb ek het my kopie verloor byvoorbaat dank Marion.

  8. Dankie vir al jou goeie beproefde resepte.,

  9. Christo Wessels

    Dankie vir lekker resepte

  10. Hesteria Hunter

    Hi Marinda
    Wil ook net se ek love jou resepte. En dis altyd n groot sukses. Ek gaan hierdie salted caramel kaaskoek beslis maak vir die Nuwejaar. Ooooo ons gaan alweer al etende in. Blessings

  11. Marinda ek soek my resep, het verhuis, nou net missing. Dit is n brood wat verskeie ekstras het soos bloukaas, biltong, salami, ens. Het dit so baie gemaak. Rol dit uit na gerys en rasper botter oor.
    Het nogal wedstryd gewen met hierdie resep en nou vergeet ek so bietjie. Bdankie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*