Rissie-marmelade
30
minutes40
minutesBestanddele
200 gram soetrissies (robotpepers,geel, groen, rooi. Enige kleur)
150 gram rissies (chillies)
2 uie
5 knoffelhuisies
875 ml/3.5 koppies suiker
250 ml/1 koppie asyn
10 ml gemengde speserye (“mixed spice”)
10 ml sout
(400g) 1 blikkie tamatiepuree
Metode
- Kap die soetrissies, rissies, uie en knoffel grof in jou voedselverwerker.
- Gooi nou al die bestanddele in n pot en kook vir 1 uur op medium hitte. Roer gereeld en oppas vir vasbrand. Proe en pas aan na jou smaak. Die sous raak donker en dik.
- Steriliseer jou flessies. Gooi die sous in jou flessies.
Notas
- Heerlik saam met ‘n kaarbord, saam met vleis of op ‘n worsrolletjie.
- Wenk: Proe die rissies rou. As dit baie sterk is, krap die pitte uit of verminder jou rissies.
- Ek het my groente fyngekap, maar nie verpulp nie.
Baie dankie vir jou resepte. Waardeer so reg uit my hart. Dankie dat jy nie suinige is vir jou resepte nie. liefdetjies.
Melinda dis so lekker om te deel. Geniet elke happie.
Marinda dankie vir jou lekker huiskos resepte
Net soos waarmee ek groot geword het.
So bly jy geniet dit. Dis net liefde.