Gebak, Nagereg

Warm sjokoladepoeding – Van my dae op die plaas

9 comments

Ek het vanaand die poeding gemaak vir my dierbare familie uit Nelspruit wat more kom kuier. Dis ryk en lekker. My ma het dit gereeld vir ons gemaak op die plaas.

BESLAG:

  • 65 ml botter
  • 65 ml melk
  • 1 eier
  • 190 ml suiker
  • 250 ml meel
  • 15 ml bakpoeier
  • 60 ml kakao
  • 2,5 ml sout
  • 5 ml vanieljegeurselsjok poeding, boud en doek vir blog 002

SOUS:sjok poeding, boud en doek vir blog 012

  • 750 ml kookwater
  • 750 ml suiker
  • 60 ml kakaosjok poeding, boud en doek vir blog 016

Roer al die sous se bestandele totdat die suiker opgelos is.

NOU: – vir die beslag

  1. smelt botter en melk saam
  2. klits eier en suiker saamsjok poeding, boud en doek vir blog 003
  3. voeg droe bestandele en vanieljegeursel by eiermengselsjok poeding, boud en doek vir blog 008
  4. meng nou die botter/melkmengsel bysjok poeding, boud en doek vir blog 023
  5. smeer n oondvastebak en gooi die sous onder in die baksjok poeding, boud en doek vir blog 018
  6. skep lepels vol van die beslag op die soussjok poeding, boud en doek vir blog 030
  7. bak vir 30 minute by 180 grade Celsiussjok poeding, boud en doek vir blog 084
  8. strooi versiersuiker oor die poedingsjok poeding, boud en doek vir blog 085

Eet die groot lekkerte met vla, roomys of room.  Jy sal nooit weer  terugkyk en dink sjokelade is net vir paaseiers nie. Ek het alles dubbel aangemaak, want uit ondervinding weet ek dat dit nooit genoeg is nie.sjok poeding, boud en doek vir blog 114

9 Comments

  1. marindakook

    Liewe Tanja, ek reheat myne op baie laag in die oond met tinfoelie oor. Met n lekker vla of roomys smaak dit weer vorentoe.
    Marinda

  2. Carla Viljoen

    My sous is hopeloos te veel. Na 30 minute dryf my gebakte slag nog op die sous. Ek hoop maar die sous trek in terwyl hy nou staan?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*