Hoender, Hoofgereg

Sondaghoender met vulsel – wat is n Sondag sonder hoender

0 comments

Ek weet party mense dink nie hoender is vleis nie.  Ons gesin is gelukkig baie lief vir bruin hoender. Die vulsel gee hom net daardie ekstra woema om dit n ikoongereg te maak. Ek het 2 hoenders gaargemaak.  More is nog n dag en n stukkie koue hoender of hoender en mayo toebroodjie smaak mos vir nog.

Ek gebruik baksakkies om my hoender in gaar te troetel.

BENODIG:

  • 2 hoenders
  • 1 ui
  • 3 toontjies knoffel
  • 125 ml pietersielie
  • 60 ml tiemie
  • 125 ml broodkrummels
  • 4 varkworsies ( pork bangers)
  • sout en peper na smaak
  • 100 ml meel
  • 100 ml botter

NOU:

  1. was die hoenders onder lopende water en druk dit droog met n vadoekhoender en vark vir blog 011
  2. in n voedselverwerker kap die ui, knoffel, pietersielie en tiemie net tot fyn – nie pap nie
  3. druk die worsies uit hulle dermpies by uiemengsel – gee dermpies vir die hond
  4. meng die broodkrummels by die  wors en uie mengsel.hoender en vark vir blog 006
  5. maak die hoender se vel los en druk die vulsel onder die vel inhoender en vark vir blog 014
  6. as daar vulsel oorbly druk dit in die holte van die hoenderhoender en vark vir blog 022
  7. skud die meel in die twee baksakkieshoender en vark vir blog 026
  8. vryf die hoenders met die botter in en sout en peper die hoenderhoender en vark vir blog 027
  9. sit hulle in die baksakkies, maak die sakkies toe en druk so 4 gaatjies in die sakkies
  10. sit in n oondpan en braai binne die oond by 180 grade Celsius vir 60 minute
  11. knip die sakkie oop en rooster onder die element vir nog so 10 minute – hier moet jy oppas dat dit nie brand nie.
  12. sit die hoenders op n mooi opdienbak en maak die sous wat in die sakkies gevorm het dik met bistro as dit nie dik genoeg is niehoender en vark vir blog 050

Hoender kraai koning in ons huis.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*