Sjokolade-Mousse-Kaaskoek

Bestanddele

  • 250 g roomkaas
  • 250 g mascarpone
  • 160 ml strooisuiker
  • 60 ml kakao
  • 250 ml room
  • 5 ml vanielje
  • 1 Lindt sjokolade
  • 30 ml melk
  • 1 pakkie oreokoekies
  • 60 ml botter gesmelt

Metode

  1. kap die oreokoekies fyn in ‘n voedselverwerker
  2. smelt die botter in die mikrogolf en meng met die koekies
  3. smeer ‘n losboompan en druk die koekiemengsel vas in die pan.  Sit in die yskas dat dit kan set.
  4.  in ‘n bak klits die room met 100 ml strooisuiker en die vanielje tot sagte punte
  5.  in ‘n ander bak klits die roomkaas, mascarpone, gesifte kakao en orige 60 ml strooisuiker dat dit sag en goed gemeng is.
  6. smelt die Lindt sjokolade met 30 ml melk in die mikrogolf. Roer dit by die kaasmengsel.
  7. vou nou die room by die kaasmengsel in
  8. krap uit op die oreokoekies en laat vir ten minste 4 uur in jou yskas
  9. haal dit uit jou losboompan en versier met  ‘n flake , bessies of wat ook al in jou huis is.