Hoofgereg, Rooivleis

Tamatiekos – so van my ma af

25 comments

In ons huis eet ons tamatiekos agter die lekkerte aan en nie net as dit koud is nie.  Daar is iets koesterends omtrent tamatiekos. Dis asof jy baie kan vergewe as jy n lekker bord tamatiekos geeet het – selfs die skoonfamilie.

Die resep is genoeg dat 6 mense  ruim  kan eet. Miskien bly daar n lekseltjie oor vir more.

Tamatiekos – so van my ma af

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Rooivleis, Uncategorized
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • 2kg beesvleis – ek hou van voorkwartvleis, brisket is wat ek gebruik het. Jy kan skaapvleis ook gebruik – dit moet n vetjie he.

  • 2 uie fyn gesny

  • 15 ml olie om die uie in te braai

  • 1 blikkie tamatiesmoor

  • 1 blikkie tamatiepuree

  • 1 koevertjie of blikkie tamatiepaste

  • 60 ml asyn

  • 80 ml suiker

  • 60 ml worcestersous

  • 6 naeltjies

  • 5 ml fyn gemmer ( as jy nie het nie, los dit uit)

  • sout en peper na smaak

  • 250ml water

  • 6 aartappels

Metode

  • Braai jou uie tot glaserig in ‘n pot bo-op die stoof.
  • Sny jou vleis in kleiner stukkies en braai saam met die uie effens bruin.
  • In ‘n bakkie meng al die res van die bestandele behalwe die aartappels, gooi dit oor die vleis in die pot. Laat dit saggies prut vir 45 minute.
  • Skil jou aartappels en sny in kwarte, na 45 minute wat jou pot geprut het , kan jy die aartappels in die pot sit.
  • Kook nou tot die aartappels en vleis lekker sag is- omtrent 30 minute. (jy moet maar proe). Geniet jou tamatiekos met spierwit rys en groente van jou keuse. Jy sal welbehaaglik voel daarna.

25 Comments

  1. Louisa starke

    Te lekker. Ek hou ook altyd van ‘n bietjie Worcester sous by .

  2. marindakook

    Trudie, jy laat my smile! Mooi aand. Marinda

  3. Heerlik!!!! Dankie!

  4. nokkie du toit

    dit lyk na n heerlike besigheid gaan dit verseker probeer

  5. Kobie Swart

    Marinda, goeie middag uit n lekker warm sonskyn dag in Upington.
    Ek wil jou iets vra. Kook die aartappels sag as daar klaar tamatie en pasta ens in die vleis is???
    As ek kerrie braai en dan vleis insit met aartappels later dan sukkel ek om die aartappels sag te kry?? Is dit.maar die aartappels se skuld??

    • Hi Kobie, ja die aartappels kook sag. Ek sny die aartappels in helftes of kwarte hang af hoe groot die aartappels is.
      Moet vir jou se ek het ook al glaserige aartappels gehad wat vrek moeilik sag kook. Die aartappels in die bredie trek lekker die sous in.
      Mooi dag
      Marinda

  6. Hi Marinda Het jou Tamatiekos resep probeer gebruik 😜 Hopelik sal ons tussen al die loadshedding binnekort lekker en sagte aartappels ook kan eet !

  7. Hi.Miranda ..ek het dit gekook..mmm lyk heeling…sal hoor wat my family daarvan se

  8. Ek gaan vanaand vir ons die heerlike resep maak, en ek gaan dit ook maak vir die “seasonal workers” in saai tyd. Laat die Ausies bietjie hierdie heerlike SA kos proe. Groete van uit Wes Australia x

  9. Iandra Maré

    12/10 vir die resep! Heerlik, baie dankie vir die lekker tamatiekos resep. Ek het vandag beproef en kan nie ophou proe nie, hoop daar gaan genoeg wees vir die res 😃😃

  10. Lynette Maritz

    Ag nee man Marinda, is dit nou nodig om my nog hongerder te maak? 🤣
    Lyk vrek lekker 😋

  11. Hi Marinda, Kan ek stewing beef ook gebruik of moet dit brisket wees Rede hoekom ek vra ek koop sommer by my Local OK of Checkers

  12. Emily Hayward

    Dankie vir die deel van jou lekkerresepte

  13. My brisket was nog taai Na 45 minute. Moes nog 30 minute kook voor Ek aartappels bygevoeg het. Maar smaak baie lekker.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*