TAMATIEKOS – so van my ma af.

In ons huis eet ons tamatiekos agter die lekkerte aan en nie net as dit koud is nie.  Daar is iets koesterends omtrent tamatiekos. Dis asof jy baie kan vergewe as jy n lekker bord tamatiekos geeet het – selfs die skoonfamilie.

Die resep is genoeg dat 6 mense  ruim  kan eet. Miskien bly daar n lekseltjie oor vir more.

  1. 2kg beesvleis – ek hou van voorkwartvleis, brisket is wat ek gebruik het.  Jy kan skaapvleis ook gebruik – dit moet n vetjie he.
  2. 2 uie fyn gesnyTamatiebredie blog 001
  3. 15 ml olie om die uie in te braai
  4. 1 blikkie tamatiesmoor
  5. 1 blikkie tamatiepuree
  6. 1 koevertjie of blikkie tamatiepasteTamatiebredie blog 006
  7. 60 ml asyn
  8. 80 ml suiker
  9. 60 ml worcestersous
  10. 6 naeltjies
  11. 5 ml fyn gemmer ( as jy nie het nie, los dit uit)
  12. sout en peper na smaak
  13. 250ml water
  14. 6 aartappels

NOU:

  • braai jou uie tot glaserig in ‘n pot bo-op die stoof
  • sny jou vleis in kleiner stukkies en braai saam met die uie effens bruinTamatiebredie blog 005
  • in ‘n bakkie meng al die res van die bestandele behalwe die aartappels, gooi dit oor die vleis in die pot. Laat dit saggies prut vir 45 minute.Tamatiebredie blog 011
  • skil jou aartappels en sny in kwarte, na 45 minute wat jou pot geprut het , kan jy die aartappels in die pot sit.Tamatiebredie blog 020
  • kook nou tot die aartappels en vleis  lekker sag is-  omtrent 30 minute. (jy moet maar proe)

Geniet jou tamatiekos met spierwit rys en groente van jou keuse.  Jy sal welbehaaglik voel daarna.tamatiekos bord blog 006

 

 

 

9 Replies to “TAMATIEKOS – so van my ma af.”

  1. Marinda, goeie middag uit n lekker warm sonskyn dag in Upington.
    Ek wil jou iets vra. Kook die aartappels sag as daar klaar tamatie en pasta ens in die vleis is???
    As ek kerrie braai en dan vleis insit met aartappels later dan sukkel ek om die aartappels sag te kry?? Is dit.maar die aartappels se skuld??

    • Hi Kobie, ja die aartappels kook sag. Ek sny die aartappels in helftes of kwarte hang af hoe groot die aartappels is.
      Moet vir jou se ek het ook al glaserige aartappels gehad wat vrek moeilik sag kook. Die aartappels in die bredie trek lekker die sous in.
      Mooi dag
      Marinda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*