Thaise Slaaisous

THAISE SLAAISOUS

Bestanddele

80 ml sonneblom- of grondboontjieolie

45 ml gesoute grondboontjies

30 ml sojasous

15 ml vissous (Nam Pla)

15 ml grofgekapte gemmer

10 ml grofgekapte knoffel

10 ml redelik fyngekapte sitroengras (lemon grass) – opsioneel

30 ml water

30 ml bruin suiker

20 ml Thai asyn

5 – 10 ml grofgekapte brandrissie

5 ml geroosterde sesamolie

10 ml gerasperde lemmetjieskil

15 ml fyngekapte koljanderblare

 

Metode

  1. Sit alles behalwe die lemmetjieskil en koljanderblare in ‘n voedselverwerker of gebruik ‘n staaf-verwerker en verwerk tot fyn.
  2. Sit nog water by as die sous te dik is.
  3. Roer die lemmetjieskil en koljanderblare by en hou in die yskas tot gebruik.

 

Lewer sowat 250 ml slaaisous