Groen Seekoskerrie

GROEN SEEKOSKERRIE

 

Bestanddele

  • 15 ml sonneblomolie
  • 50 ml groen kerriepasta (sien resep)
  • 8 sprietuie, fygekap
  • 10 ml koljandersade, gerooster
  • 10 l komynsaadjies, gekneus
  • 1 ml fyn naeltjies
  • 30 ml vars knoffel, fyngekap
  • 30 ml vars gemmerwortel, fyngekap
  • 2 lemmetjies se skil, fyngerasper
  • 15 ml lemmetjiesap
  • 5 ml sout
  • 325 ml hoenderaftreksel
  • 1 blikkie klapperroom
  • 65 ml suiker
  • 600 g seekos en vis soos garnale, mossels, kalamariringe, ferm wit vis in 4 cm blokke gesny, ens – alles deeeglik skooongemaak en enige doppe en koppe verwyder
  • 250 ml murgpampoentjies, in dun ringe gesny
  • 250 ml suikerertjies (heel in die peul)
  • 250 ml tatsoi of spinasie, kleinergeskeur
  • 125 ml brokkoli blommetjies
  • 125 ml fyngekapte pietersielie
  • 125 koljanderblare, grofgekap
  • 65 ml kruisementblare fyngekap
  • 15 – 45 ml mielieblom (maizena), indien nodig

Metode

  1. Verhit olie in die pan.
  2. Braai die kerriepasta, sprietuie, koljandersade, komyn en naeltjies liggies in die olie.
  3. Voeg die knoffel en gemmer by en braai vir so 30 sekondes of tot geurig.
  4. Voeg nou die lemmetjiesap en skil, sout, aftreksel, suiker en klapperroom by.
  5. Laat dit effens afkook tot dit begin verdik, of verdik met mielieblom gemeng met bietjie water tot glad.
  6. Voeg nou die hoender, suikerertjies en brokkoli by en laat dit kook vir 4 minute.
  7. Voeg dan die res van die groente by en laat liggies kook.
  8. Sit jou seekos in
  9. Proe en sit in wat jy voel dit nog kort.