Koeke, Nagereg

Yskas-kaaskoek -Banting-style

6 comments

Kyk so kruip Banting mos in ons almal se lewe.  Veral so voor die somer wat ons probeer om die gewiggies af te skud. Nou moet ek se dat in die proses wyk my soettand nie.  So, ek moes n plan maak. Nouja, hier is my yskaskaaskoek – so na aan Banting as kan kom.MARINDA BLOG 24072014 091

 

NODIG:

  • 500 ml klapperMARINDA BLOG 24072014 045
  • 50g botter
  • 2 houers roomkaasMARINDA BLOG 24072014 067
  • 250ml room
  • 5 ml vinillageursel
  • 5ml Sweet-O poeierkoeldrankMARINDA BLOG 24072014 069
  • 15 ml gelatine
  • 80 ml warmwater
  • aarbeie vir versiering wat le in Xylitol

 

NOU:

  1. smelt die botter in die mikrogolf en meng met die klapperMARINDA BLOG 24072014 057
  2. spuit n losboompan met kleefwerendemiddel en druk die klapper vas in die panMARINDA BLOG 24072014 059
  3. bak die kors vir 10 minute by 180 grade celsius
  4. laat die kors afkoel terwyl jy die vulsel maakMARINDA BLOG 24072014 062
  5. los die gelatine in die warmwater op – mikrogolf vir 30 sekondes as jy sukkelMARINDA BLOG 24072014 072
  6. klits die roomkaas tot sag en voeg die Sweet-O by en klits verderMARINDA BLOG 24072014 071
  7. in n aparte bak klits die room tot sagtepuntstadium en voeg by die roomkaasmengselMARINDA BLOG 24072014 074
  8. roer nou die gelatinemengsel by die roomkaas/roommengsel
  9. skep op jou klapperkors en sit in die yskas om te stol – so 2 uurMARINDA BLOG 24072014 076
  10. haal  dit  uit jou losboompan en versier met jou aarbeie of enige bessies van jou keuse.MARINDA BLOG 24072014 083

Moet se, dis nie die ware Jakob van kaaskoeke nie, maar vir gewigsverlies met Banting gaan die een verligting bring.MARINDA BLOG 24072014 099

 

6 Comments

  1. Lyk veruklik lekker

  2. Baie dankie dit is so maklik en smaak heeeeeerlik!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*