Ons eet oor die algemeen te min vis in hierdie mooie land van ons. Die beskikbaarheid en gehalte van bevrore vis is goed. Die gereg kan as n hoofgereg of as n voorgereg gebruik word. Mense dink jy het baie moeite gedoen en eintlik is dit n een-bak-gereg.
BENODIG:
- 6 stokvis/hake porsies
- 1 blikkie of botteltjie aspersies ( hou die water waarin hulle kom)
- 250 ml suurroom
- 250 ml witwyn
- 125 ml melk
- 1 pakkie sampioensoppoeier
- 250 ml gerasperde kaas
- 10 ml mostert
- 125 ml water
- visspesery of sout en peper
NOU:
- smeer n oondbak en pak jou vis in die bak
- geur met jou visspesery of met sout en peper
- pak die aspersies bo-op die vis
- meng die sampioensop, die sous van die aspersies, room, water, wyn en melk saam
- gooi die mengsel oor die vis en aspersies
- maak toe met tinfoelie en bak vir 15 min by 180 grade celsius
- haal die foelie af en gooi kaas oor (jy kan soveel kaas as wat jy wil oor die vis strooi)
- bak nou vir nog 15 min oop
Bedien die vis-heerlikheid met groente, kapokaartappels of n vars slaai.
Gaan beslis vissie probeer, maar vertel my wat het jy alles by jou kapokaartappels gesit. Gereg lyk jammie!
Melinda, die vissie is heerlik. Dis nie kapokaartappel langsaan nie. Dis kool en brokkolie wat ek gemeng het met knoffel, gemmer en chillie wat ek fyngekap en gebraai het in die pan. Toe het ek dit met olyfolie en suurlemoensap gemeng en deur die klaar gaar koool/brokkolie mengsel geroer. Baie lekker.
Groete
marinda
Dit lyk heerlik.
Kleina
Dis lekker en vinnig om te maak.
Groete
Marinda
Mmm… Ek luv dit. Gaan vlg keer aspersies bysit!!! 🎉 🎉 🎉
Marinda gebruik jy bevrore vis of is dit ontvries?
Marinda…we love watching your show.. love your cooking and awesome sense of humour. Love from Alice and Elize my email is
Thank you very much!
🤗