Roompoffertjies lyk moeilik om te bak. Glo my dit is nie. Dis makliker as om roereier te maak. Dis so ‘n lekker veelsydige iets. Dit kan met soet of sout gevul word. Probeer dit. Mense is gewoonlik vreeslik beindruk as jy dit maak. Maklik en lekkerrrrrrrrr!
BENODIG:
NOU:
- kook die water en botter saam totdat die botter gesmelt het
- roer al die meel gelyk daarin totdat dit los kom van die kante
- haal die kastrol van die hitte af en roer die eiers een vir een deeglik by.
- spuit n bakplaat met kleefwerende sproei
- gebruik n teelepel en skep hopies van die deeg op die bakplaat
- bak vir 20 minute by 190 grade celsius en dan nog vir 20 minute by 160 grade celsius
- laat dit afkoel op n draadrakkie
Jy kan dit vul met room, karamel of enige iets van jou keuse.
Ek het 250 ml room geklits met 80 ml strooisuiker en 2,5 ml vanillageursel.
Toe het ek een slab sjokolade gesmelt met 80 ml room in die mikrogolf en die poffertjies in dit gedruk.
As jy met soutvulsels werk , kan jy roomkaas geur en dit met roomkaas, tuna of salmon vul. Die keuse is joune.
Dit klink maklik genoeg – hopelik maak ek dit vandag nog!! Dis minstens die beplanning – 🤞😉
Dankie vir resep! 👍🙃…
Het dit lekker gekom? Die resep is maklik.
Ek wil vr my dogter se troue die Franse troukoek van roompoffertjies maak. Hoe lank voor die tyd kan ek die vulsels insit en piramide pak? Ek het dit laas op skool gedoen.
En indien ek die poffers voor die tyd vries, sal die poffertjie nie pap wees wanneer dit ontvries nie?
En hoe lank voor die tyd kan ek die vulsels inspuit?
Hi Lisa
Ek sal dit nie vries nie. Ook nie die vulsel te lank voor die tyd insit nie. Jy kan die poffers voor die tyd bak en in ‘n lugdigtehouer stoor.
Voorspoed met die troue.
Dankie
Hoeveel poffers maak so resep?
Lene, dit hang af van hoe groot jy dit maak. 8 persone behoort genoeg te kan eet van die beslag.
Goeie dag Marinda, jy is beslis my go to persoon as ek resep soek. Baie dankie daarvoor.Hoe lank kan mens die poffers vooraf maak? Kan ek dit in lugdigte houer bere en net weer opcrisp in oond dag van funksie?
Hi, Jy kan die poffers sonder sous vries vir redelik lank. Haal dan net uit , maak warm en gooi sous oor.
Liefde
Marinda
Baie dankie jy het my oor my vrees gekry. Myne het excellent uit gekom.
My hart sing!!!!!
Hallo Marinda! Ontdek ek jou nou eers hier op amper 80😝😝😝 Ek het vandag Poffertjies gebak volgens jou resep vir vriendin wat moet reg staan vir ‘n doop. Groot sukses. 1000 dankies. Ek sien Jy het joune net in sjokolade gedoop. Maak Ek ‘n sy sny Thie iewers om eers room in te skep? En kan ek dit dan nog in sjokolade ook “woerts.?”
Hermien, jammer ek antwoord nou eers. Ek was besig met ‘n produksie in Kaapstad. Ek vat partymaal die versierbuis se neusie en druk die room aan die onderkant in. Die neusie maak sommer die gaatjie. Jy kan dit hal deursny en ook die room inskep. En dan woerts jy dit nog steeds deur die sjokolade.
Hi Marinda
Poffertjies is die een ding wat ek goed doen. Kan ek beslag vries en uithaal om te bak vir partytjie. Ekt telkemale al in yskas gebêre.
Jy kan dit vries. Lekker eet.
Marinda baie dankie vir hierdie maklike resep vir room poffertjies. Is bly om te sien dat jy die ongevulde poffertjie kan vries
Groot plesier Geniet.