Gebak, Nagereg

Roompoffertjies – jy kan dit bak

8 comments

Roompoffertjies lyk moeilik om te bak.  Glo my dit is nie.  Dis makliker as om roereier te maak.  Dis so ‘n lekker veelsydige iets.  Dit kan met soet of sout gevul word.  Probeer dit.  Mense is gewoonlik vreeslik beindruk as jy dit maak.  Maklik en lekkerrrrrrrrr!ROOMPOFFERTJIES 052

 

BENODIG:

  • 250 ml water
  • 125 ml botter
  • 250 ml meel
  • 4 eiersROOMPOFFERTJIES 001

NOU:

  1. kook die water en botter saam totdat die botter gesmelt hetROOMPOFFERTJIES 004
  2. roer al die meel gelyk daarin totdat dit los kom van die kanteROOMPOFFERTJIES 005
  3. haal die kastrol van die hitte af en roer die eiers een vir een deeglik by.ROOMPOFFERTJIES 009
  4. spuit n bakplaat met kleefwerende sproei
  5. gebruik n teelepel en skep hopies van die deeg op die bakplaatROOMPOFFERTJIES 012
  6. bak vir 20 minute by 190 grade celsius en dan nog vir 20 minute by 160 grade celsiusROOMPOFFERTJIES 024
  7. laat dit afkoel op n draadrakkieROOMPOFFERTJIES 028

Jy kan dit vul met room, karamel of enige iets van jou keuse.ROOMPOFFERTJIES 031

Ek het 250 ml room geklits met 80 ml strooisuiker en 2,5 ml vanillageursel.ROOMPOFFERTJIES 033

Toe het ek een slab sjokolade gesmelt met 80 ml room in die mikrogolf en die poffertjies in dit gedruk.ROOMPOFFERTJIES 053

 

As jy met soutvulsels werk , kan jy roomkaas geur en dit met roomkaas, tuna of salmon vul.   Die keuse is joune.

 

8 Comments

  1. Jenő Diozeggi

    Dit klink maklik genoeg – hopelik maak ek dit vandag nog!! Dis minstens die beplanning – 🤞😉
    Dankie vir resep! 👍🙃…

    • Het dit lekker gekom? Die resep is maklik.

      • Ek wil vr my dogter se troue die Franse troukoek van roompoffertjies maak. Hoe lank voor die tyd kan ek die vulsels insit en piramide pak? Ek het dit laas op skool gedoen.
        En indien ek die poffers voor die tyd vries, sal die poffertjie nie pap wees wanneer dit ontvries nie?
        En hoe lank voor die tyd kan ek die vulsels inspuit?

        • Hi Lisa
          Ek sal dit nie vries nie. Ook nie die vulsel te lank voor die tyd insit nie. Jy kan die poffers voor die tyd bak en in ‘n lugdigtehouer stoor.
          Voorspoed met die troue.

  2. Goeie dag Marinda, jy is beslis my go to persoon as ek resep soek. Baie dankie daarvoor.Hoe lank kan mens die poffers vooraf maak? Kan ek dit in lugdigte houer bere en net weer opcrisp in oond dag van funksie?

    • Hi, Jy kan die poffers sonder sous vries vir redelik lank. Haal dan net uit , maak warm en gooi sous oor.
      Liefde
      Marinda

  3. Nonnie Coetsee

    Baie dankie jy het my oor my vrees gekry. Myne het excellent uit gekom.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*