Bestanddele
- 1,5 kg rib opgesny in stukke
- 2 uie
- 1 knoffelbol
- 6 wortels
- 4 sederystokke
- 4 naeltjies
- 1 blikkie tamatiepuree
- 30 ml suiker
- 15 ml gerookte paprika
- 1 pakkie bruin uiesop
- 100 ml Worcestersous
- 100 ml Chutney
- 100 ml All Gold tamatiesous
- 125 ml rooiwyn
- 4 groot aartappels middeldeur gesny
- 250 ml water
- Sout en peper
Metode
- Sit die beesrib met die naeltjies en water in ‘n drukkoker vir 40 minute
- Sny die uie en wortels in ringetjies en pak dit onder in ‘n oondbak
- Pak die halfgaar dikrib op die uie en wortels
- Meng die res van die bestanddele en gooi oor die dikrib
- Sny die knoffelbol in die middle deur en sit ook in die bak
- Maak die bak toe en bak in die oond vir 60 minute teen 180C
- Maak die vleis oop. Sit nou die aartappels in en bak vir nog 90 minute oop.
- Die vleis moet sag wees en liggies van die been af loskom.