Hoender, Hoofgereg

Bloukaashoender – oeg so lekker

13 comments

Kyk, my kinders is nie lief vir bloukaas nie, maar bloukaas hoender maak ek op aanvraag.  Hulle hang hul behoorlik op aan die hoender. Dan as ek gaste spesiaal wil laat voel ,maak ek dit ook.  Daars mos iets grands aan bloukaas – seker omdat ek dit nie as n kind geken het nie.

  1. 6 stukkies hoenderfilette ( sonder vel of bene)
  2. 500 ml meel ( ek weet dis te veel, maar ek wil nie sukkel nie)
  3. 4 eiers liggies geklits – sommer met n vurk
  4. 200g broodkrummels ( wat jy koop in die winkel , is gewoonlik daar waar die speserye is)
  5. 250ml room
  6. 1 driehoekie bloukaas

NOU:

  • maak drie borde/bakkies in n ry staan.  In die een gooi jy die meel, dan die eiers en dan die broodkrummelsbloukaashoender blog 001
  • druk die hoender eers in die meel, dan die eiers en dan in die broodkrummelsbloukaashoender blog 007bloukaashoender blog 008bloukaashoender blog 009
  • pak dit in n oondvaste bak
  • gooi die room oor
  • krummel die bloukaas oorbloukaashoender blog 015
  • bak dit by 190 grade Celsius toe met tinfoelie vir 20 minute
  • haal die tinfoelie af en bak dit vir nog 20 minute oopbloukaashoender blog 016

Dis n groot lekkerte.  Ek het myne bedien met koeskoes en chillie – en natuurlik n glasie wyn.bloukaashoender blog 023

13 Comments

  1. Johann Jooste

    Did klink na n wenner!!!

  2. neem aan die kaas se sout is genoeg of kan mens dalk bietjie sout of speserye bygooi…sal dit dalk die smaak beinvloed.? NS>>>>jou tamatiebredie is lipaflek lekker!!

  3. Marie Karpakis

    Heerlik en ek is nie n liefhebber van bloukaas.

  4. Het op TV gesien. Lyk HEERLIK!!!!!. Gaan dit vandag maak. HOU BAIEE VAN JOU PROGRAM Marinda. BAIEE BAIEE DANKIE.

  5. Hallo Marinda, hierdie resep is regtig vrek lekker – en dan boonop ‘n “grand” ete ook. Baie dankie vir hierdie spesiale bloukaas hoender resep. 10/10.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*