Hoofgereg, Maalvleis

Bobotie met ‘n appelkrummellaag

4 comments

As ek soos Min kan ouer word dan sal ek ’n gelukkige vrou wees.   Vroulik, mooi en skerp is sy.  Dit was so ’n groot eer om vir haar te kon kook.

Bobotie met ‘n appelkrummellaag

Recipe by Marinda EngelbrechtCourse: Uncategorised
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Bestanddele

  • bietjie kookolie

  • 2 groot uie, fyngekap

  • 30 ml kerriepoeier

  • 10 ml borrie

  • 5 ml komyn

  • 1 kg maalvleis

  • 20 ml appelkooskonfyt

  • 60 ml vleisaftreksel

  • 1 klein blikkie tamatiepasta

  • 90 ml blatjang

  • 50 ml asyn

  • 20 ml suiker

  • 10 ml vars gemmer, fyngerasper

  • sout en vars gemaalde swartpeper na smaak

  • Apellaag
  • 1 blik tertappels

  • 10 ml vlapoeier

  • 10 ml witsuiker

  • 5 ml botter

  • 250 ml goue sultanas, geweek in rooibostee

  • Bo-kors
  • 250 ml meelblom

  • 5 ml bakpoeier

  • 5 ml suiker

  • 125 g botter

  • 250 ml gerasperde cheddarkaas

Metode

  • Voorverhit die oond tot 180 °C.
  • Smeer ’n oondbak.
  • Gooi ’n klein bietjie olie in ’n kastrol en braai die uie tot sag en deurskynend.
  • Voeg kerriepoeier, borrie en komyn by en braai saam.
  • Voeg die maalvleis by en braai tot dit liggies begin kleur kry.
  • Meng die res van die bestanddele in ’n beker en gooi dit dan by die vleis.
  • Laat dit prut vir so 10 minute en gooi dit dan in ’n oondbak.
  • Appellaag
  • Kook al die bestanddele vir die appellaag stadig saam totdat dit dikkerig raak.
  • Druk dit fyn en skep egalig oor die vleislaag in die oondbak.
  • Bo-kors
  • Meng al die bestanddele goed tot dit soos sand lyk.
  • Krummel dit bo-oor die appellaag.
  • Bak die bobotie vir 30 minute totdat die kors mooi goudbruin raak.

4 Comments

  1. Odette Pretorius

    Baie lekker maklik resepte. Ek gaan die bobotie probeer.

  2. Jammer as ek dom klink.
    Die meelblom in die bobotie is dit gewone koekmeel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*