Toe ons in PE gebly het, het ons by Dulcies gaan slaai eet net agter die sous aan. Dit het lank gevat om die sous uit te werk. Alhoewel ek se dis n slaaisous is dit net so lekker oor biefstuk, oor aartappels, vir n hoendermayo, oor aspersies, met vis, vir n doopsous vir chips en sommer net oor alles. Die sous hou werklik lank in die yskas. Ek het vandag die sous oor RSG se Tjailatyd vir die luisteraars gegee.
Hier gee ek die resep in my vriendin Anneli se handskrif:
Onthou net 1 teelepel sout. Plaas alles in die versapper en versap vir 5 minute totdat dit soos n romerige slaaisous lyk. Gooi dit uit in n bottel en bere in die yskas. Ons het vanaand die sous oor aartappels in die skil geeet.
Dit lyk heerlik…yummy.
Linda, dis verby lekker.
Naand Marinda is dit 6 teelepels suckered of eetlepels
teelepels
Hi hallo wst beteken
6 +1suiker is dit dan 7 t of eetl.
Dankie.
Nellie, ek gee vir jou ‘n nuwe link. Ek het so lelik geskryf hier is ‘n mooi getikte een.
https://marindakook.co.za/ultimate-slaaisous/
Hi Marinda is dit 3 kop olyfolie of kan ek canola gebruik?
canola
Gaan dit beslis probeer Marinda, dankie
Petra dis so veelsydig. Geniet dit.m
Suna dis net 1 teelepel. Proe maar na die tyd as jy voel om nog in te sit. Mooi dag. Marinda
het ook gedink dalk net een teelepel sout.
Elsabe ek hoop julle hou ook van dit. Ek bid uit my hart uit vir jou n spoedige herstel. Mag julle groot vreugde en vrede ervaar oor die Kersgety. Liefde Marinda
Dankie Marinda, gaan dit defnitief maak.
Dankie.
Margot, geniet dit. Vreugde en rus vir jou. Kan agter kom jy is ook moeg. Marinda
Ek gaan die slaaisous net more maak. Klink heerlik.
Rita dit is heerlik en veelsydig. Geniet die sous. Groete Marinda
het dit gemaak, myne was net groener ( te veel pietersielie) maar dis die ultimate lekkerste slaaisous ooit, dankie vir die resep, tot toasted chicken gemaak met dit, heerlik
Dit bly n wenner. Hoe groener hoe beter!
Hoe lank kan jy hom in die yskas hou?
More
Ek hou myne maklik tot ‘n maand. Dit hou selde so lank in ons huis.
Geniet
Marinda
Is dit nie te veel rou eier nie???
Elsa, ek maak dit al jare so en dis heerlik. Dis asof die eiers “gaar smaak” ontwikkel met die suur en langdurige geklits. Ons eet dit binne ‘n week gewoonlik op.
More, ek gril vir die rou eier. Kan ek dit uitlosnof vervang met iets anders?
Ek weet nie. Dit is die resep soos hy is. Miskien moet jy kyk op die internet vir ‘n resep sonder eiers.
Marinda
Enige pampoen of butternut
Kan ek ‘n bietjie vars koljander blare bysit.?
Ek het nog. nooit nie, maar kan nie sien hoekom nie. Laat weet hoe dit gesmaak het.