Hoender, Hoofgereg

Honderpastei

10 comments

Hoenderpastei ken ons almal van ons kinderdae af.  Dit was Sondae n staatmaker op ons tafel.  Jy kan hoenderpastei maak van klaar gaar winkel hoender, maar niks kom by hoender wat jy self met liefde gekook het nie.  Ons gaan die hoenderpastei eet net met slaaie, want Hopefield staan vandag stil  van die hitte. ( 42 °C) Ek het n groot hoenderpastei gemaak.  Vir 12 mense. Jy kan die resep halveer of 2 pasteie maak en die een vries.krismiskos 2013 blog 054

BENODIG:

  • 2 heel hoenderseier en rou hoender blog 005
  • 1 ui
  • 250 ml witwyn
  • 250 ml watereier en rou hoender blog 020
  • 6 peperkorrels
  • 2 lourierblare
  • 6 naeltjieseier en rou hoender blog 023
  • 2,5 ml fyn neuteier en rou hoender blog 024
  • 60 ml suurlemoensap
  • 1  pakkie spek
  • 2 blikkies geroomde sampioenekrismiskos 2013 blog 022
  • 1 skilferkors deeg
  • sout en peper
  • 2 eiers hard gekook
  • 60 ml sago geweek in 125ml water

NOU:

  1. sny die hoender in kleiner stukkies, sny al die los velle en vet af en sit die hoender in n pot
  2. gooi die ui, lourierblare, peperkorrels, neut,naeltjies, water en wyn by die hoender en kook vir om en by 60 minute – tot die hoender gaar is en los kom van die bene.eier en rou hoender blog 027
  3. pluis die hoender en hou 250 ml van die aftreksel waarin die hoender gekook het
  4. braai  die spek bruinkrismiskos 2013 blog 008
  5. gooi die hoender terug in die pot met die spek, suurlemoensap, sago en die 250 ml aftreksel.krismiskos 2013 blog 024
  6. kook dit deur, sout en peper en proe  wat is nog nodig
  7. plaas die hoender in n oondbak
  8. sny die gekookte eiers in skyfies en sit bo-op die hoenderkrismiskos 2013 blog 038
  9. ek het n pasteivoeltjie in my hoender gesit, dit keer dat die deeg platvalkrismiskos 2013 blog 041
  10. rol die deeg uit en maak n kruisie in die deeg waar dit oor die voeltjie moet gaankrismiskos 2013 blog 046krismiskos 2013 blog 054
  11. ek moet nog my pastei bak en sal na kersfees die foto opsit
  12. druk vas met n vurk en bak vir 30 minute by 180 grade Celsius ,

10 Comments

  1. Kleina Pretorius

    Marinda dankie vir jou lekker Hoenderpastei resep.

  2. Hi, wanneer gooi ek die blikkies geroomde sampioene in?

  3. Hi Marinda, dankie vir die resep. Ek wil net asb weet; wat is die doel van die eier? Kan ek dit los?

    • marindakook

      Hi Ryan, jy kan beslis die eier los. Dit gee net n lekker tekstuur en smaak maar is opsioneel. Geniet die pastei.
      Groete
      Marinda

  4. Ek soek asb die resep van die hoenderpastei wat jy saam met jou dogter gemaak het. Met die roomkaas in. Ek sien daar is ongelukkig nie weer ‘n herhaling nie. Ook daardie heerlike braai artappels. Waar kan ek dit opspoor? Dis ook nie op youtube nie. Baie dankie

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*